Vlas

Materialen uit herwinbare natuurproducten. In alle sectoren is deze innovatieve, noodzakelijke ontwikkeling in volle gang. ook in de bouw. In versneld tempo is de omschakeling realiteit aan het worden. De acceptatie van bijvoorbeeld VLAS als hoogwaardig isolatiemateriaal is er een sprekend voorbeeld van. Bij Isovlas zijn wij er al heel lang van overtuigd dat het deze kant op moet gaan.

bestandsdelen van vlas
biobased

De duurzame resultaten van vlas

4,1 kg

CO2-opslag

Bij een isolatiewaarde van Rd = 3,5 is 4,1 kg CO2 opgeslagen in het materiaal. Deze CO2 is door bomen (de grondstof van papier) uit de atmosfeer gehaald.

€ 0,21

Milieukostenindicator

De milieukosten indicator (MKI) vat alle milieueffecten samen in euro’s per m2 (Rd = 3,5) isolatiemateriaal. Bij steenwol is dit € 0,84

JA

Dampopen

Dampopen en vochtregulerende isolatiematerialen zorgen voor een gezond binnenklimaat en een bouwfysisch veilige constructie

75 %

Herbruikbaarheid

Dit betreft een schatting van de kwalitatieve herbruikbaarheid na demontage uit bouwsituatie. Nader onderzoek volgt.

In deze vormen is vlas isolatie beschikbaar

vlas plaat
Platen

Isovlas heeft een ongeëvenaarde temperatuurdempingsfactor, dus warmteopslagcapaciteit. In de zomer kan dit, bij een temperatuur van 30˚C buiten, resulteren in een binnentemperatuur van circa 23˚C (met minerale wol is dat circa 28˚C). In de winter geldt het omgekeerde: bij -5˚C blijft het met Isovlas  binnen 21˚C, waar het met minerale wol 19˚C wordt. Door  met Isovlas te isoleren of na te isoleren schep je een comfortabel binnenklimaat.

vlasplaat met afwerking
Isolatie en afwerking in één

Isovlas Reno TG elegant is isoleren en afwerking in één.  Flexibele isolatie uit vlas op een harde, gladde, stootvaste, afwasbare en prachtig afgewerkte onderplaat.

In deze vormen is vlas isolatie beschikbaar

Isolatiewaarde

isolatiewaarde vlals

Brandklasse

Brandklasse vlas

Geluidsoverlast van buren of de omgeving komt erg veel voor. Zo kan de oorzaak liggen bij een houten verdiepingsvloer in bijvoorbeeld jaren ’30 woningen of zijn muren te dun om geluid voldoende te dempen.

Waarom kiezen voor Wesselink

Biobased materialen

Wesselink werkt met biobased materialen als cellulose, houtvezel en katoen in plaats van bijvoorbeeld glaswol of steenwol.

Lees meer >
groene bedrijfsvoering

Bedrijfsvoering

Er bestaan een hoop isolatiebedrijven en slechts een handvol werkt met biobased materialen. Waar Wesselink zelfs nóg een stap verder zet.

Lees meer >

Wooncomfort

Wesselink Isolatie realiseert een reductie van 
30% van de uitstoot van CO2 door het verlagen van het energiegebruik in gebouwen.

Lees meer >