Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x

Wat is jouw situatie?

zoldervloer isoleren
tussenvloer
zoldervloer isoleren

Zoldervloer

Isoleer je zoldervloer eenvoudig en verhoog je energielabel.

tussenvloer

Verdiepingsvloer

Het huis compartimenteren door het toepassen van zoldervloerisolatie.

Zoldervloer isoleren

Door het isoleren van je zoldervloer kan je veel besparen op je energiekosten. Als je de zolder namelijk niet gebruikt als leefruimte, wordt deze onnodig verwarmd. Door de zolder af te sluiten met een isolatielaag, wordt het op te warmen aantal m3 in de woning kleiner. Hiermee bespaar je op je energierekening.

Na het isoleren van de zoldervloer

Zoldervloer isolatie

Als de zoldervloer een houten vloerconstructie heeft, kunnen wij deze vanaf bovenaf gemakkelijk isoleren. Dit doen we door isolatiemateriaal aan te brengen tussen de verdiepingsvloerbalken. Dit is vaak een eenvoudige ingreep met een groot isolatieresultaat. Wij komen bij houten vloerconstructies vaak een isolatieruimte tegen van ongeveer 18- 20 cm, de ruimte tussen het plafond en zoldervloer. Hierdoor kunnen we een Rd-waarde behalen van 4,7. Dit geldt volgens Milieucentraal als zeer goede isolatie.

Vanaf 1 januari 2021 is voor het bepalen van de energieprestatie van gebouwen de nieuwe NTA8800-rekenmethode van kracht. Deze vervangt de oude EPA rekenmethoden. De nieuwe rekenmethode is de basis voor de BENG. In deze rekenmethode is het isoleren van een zoldervloer bij een onverwarmde zolder opgenomen. Daardoor kan zoldervloerisolatie een eenvoudigere en goedkopere oplossing zijn voor het verhogen van de energieprestatie van de woning.

Eigenschappen

  • Prettig leefklimaat in je woning
  • Eenvoudige ingreep met relatief lage kosten
biobased materiaal

Materiaal

Kies bij een houten vloer voor natuurvriendelijke isolatiematerialen voor het isoleren van je zolder.

bedrijfsvoering

Uitvoering

We voeren de werkzaamheden CO2-neutraal voor je uit.

Geluidsisolatie huis

Comfort

Verhoog het comfort in je woning door een natuurvriendelijk isolatiepakket met hoge isolatiewaarde.

Na isoleren verdiepingsplafond met cellulose

na isoleren verdiepingsvloer

Hoe kleiner de te verwarmen ruimte, hoe minder energie nodig is om de ruimte te verwarmen. Heel logisch. Vandaar dat veel mensen kiezen om hun huis in kleinere compartimenten te verdelen. De slaapkamers, op de verdieping, hoeven namelijk niet de gehele dag verwarmd te worden. Door de vloer tussen de verdiepingen te isoleren zorg je ervoor dat de warmte niet naar boven gaat als je de begane grond verwarmd.

Cellulose-isolatie of houtvezel wordt veel toegepast bij het isoleren van houten verdiepingsvloeren. Het materiaal kan namelijk eenvoudig ingeblazen worden in de lege ruimte tussen vloer en het plafond. Het isoleren gebeurt via enkele gaten in het vloer of het plafond, die we achteraf netjes dichtmaken. De ecologische cellulose-isolatie is dan ook de meest makkelijke en efficiënte vorm van verdiepingsvloerisolatie.

Naast thermische isolatiewaarden zorgt het vullen van de verdiepingsvloer met cellulose-isolatie ook voor verbetering van de geluidsisolatie.

Voordelen

  • Inblaasbare isolatie: kleine ingreep, groot resultaat.
  • Zeer hoge isolatiewaarde behalen met kleine ingreep.
  • Een rustiger huis, meer comfort

Bij deze oplossing kies je voor 100% biobased. Een combinatie van geluidsisolatie en thermische isolatie in een. lees meer over cellulose-isolatie.

Wij regelen ook thermische isolatie voor:
Daken
Gevels

biobased materiaal

Materiaal

Kies bij de isolatie van je vloer voor natuurvriendelijke isolatiematerialen.

bedrijfsvoering

Uitvoering

We voeren de werkzaamheden CO2-neutraal voor je uit.

Geluidsisolatie huis

Comfort

Verhoog het comfort in je woning door een natuurvriendelijk isolatiepakket met hoge isolatiewaarde.

>> Vrijblijvende offerte aanvragen

Door onderstaand formulier in te vullen, vraag je eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte bij ons aan.