Waar wilt u isoleren?

Dak

Dakisolatie houtskeletbouw of bestaande bouw

Gevel

Gevelisolatie houtskeletbouw of bestaande bouw

Thermische isolatie

Een goed geïsoleerd huis met thermische isolatie is niet alleen comfortabeler, het scheelt ook aanmerkelijk in de stookkosten. Als eigenaar van een (oudere) woning bepaalt u zelf wat u aan energiebesparing wilt doen. Zo is een opwaardering naar het energielabel A een lucratieve investering, die zich op termijn zal terugverdienen. Door het fors stijgen van de energieprijzen is deze terugverdientijd ingekort tot slechts enkele jaren.

Door thermische isolatie aan te brengen in de gehele woning of bijvoorbeeld alleen het dak of de gevel, bespaart u enorm op uw energiegebruik. In de zomer blijft uw woning koeler terwijl in de winter de warmte beter blijft hangen. Dit zorgt niet alleen voor een prettig binnenklimaat, maar ook voor een forse besparing in uw energiekosten.

Uitgangspunten voor woningisolatie

damp open

Een optimale constructie

Een optimale constructie is een geïsoleerde constructie waar geen vocht ophoping ontstaat in constructie wat kan leiden tot schimmels en rotting in de constructie. Voordat je gaat isoleren is het belangrijk om naar de opbouw van de constructie te kijken. Is het mogelijk om een damp-open constructie te maken waardoor vocht door de constructie heen kan ventileren of is het noodzakelijk om een vochtscherm aan de binnenzijde aan te brengen. Door de vocht bufferende en vochtregulerende kwaliteiten van biobased materialen zijn deze zeer geschikt om toe te passen in houten constructie van nieuwbouw of bestaande bouw en monumenten.

thermische isolatie

De materiaalkeuze

Goede isolatie zorgt voor een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer. Dat het in de zomer koeler in huis kan zijn dan wanneer de woning met conventionele isolatiematerialen is geïsoleerd komt doordat de faseverschuiving langzamer is van houtvezelisolatie en cellulose-isolatie. Lees hier meer over faseverschuiving.

isolatie waarde

Bepaal de isolatiewaarde

Een isolatiemateriaal heeft altijd een specifieke isolatiewaarde, uitgedrukt in m2K/W. Deze kunt u berekenen door dikte van het isolatiemateriaal in meters te delen door de zogenaamde lambdawaarde. Hoe hoger de uitkomst, des te hoger isolatiewaarde. De Rc waarde van de constructie is de som van alle Rd waarden van de constructie bij elkaar opgeteld minus het verlies door minder goed isolerende constructiedelen. Bij (na) isolatie is de minimale norm Rd = 3,5 om in aanmerking te komen voor subsidie van de overheid.

>> Vrijblijvende offerte aanvragen

Door onderstaand formulier in te vullen, vraagt u eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte bij ons aan