Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x

Waar wil je isoleren?

Thermische isolatie
Gevel isoleren
Thermische isolatie zolder
Thermische isolatie

Dak

Dakisolatie houtskeletbouw of bestaande bouw.

Gevel isoleren

Gevel

Gevelisolatie houtskeletbouw of bestaande bouw.

Thermische isolatie zolder

Zoldervloer

Isoleren van de zolder- of verdiepingsvloer.

Thermische isolatie

Een goed geïsoleerd huis met thermische isolatie is niet alleen comfortabeler, het scheelt ook aanmerkelijk in de stookkosten. Als eigenaar van een (oudere) woning bepaal je zelf wat je aan energiebesparing wilt doen. Zo is een opwaardering naar het energielabel A een lucratieve investering, die zich op termijn zal terugverdienen. Door het fors stijgen van de energieprijzen is deze terugverdientijd ingekort tot slechts enkele jaren.

Door thermische isolatie aan te brengen in de hele woning of bijvoorbeeld alleen het dak of de gevel, bespaar je al enorm op je energiegebruik. In de zomer blijft je woning koeler, terwijl in de winter de warmte beter blijft hangen. Dit zorgt niet alleen voor een prettig binnenklimaat, maar ook voor een forse besparing in je energiekosten.

Uitgangspunten voor thermische isolatie

damp open

Een optimale constructie

Een optimale constructie is een geïsoleerde constructie waar geen vocht ophoping ontstaat, die kan leiden tot schimmels en rotting. Voordat je gaat isoleren, is het belangrijk om naar de opbouw van de constructie te kijken. Is het mogelijk om een damp-open constructie te maken waardoor vocht door de constructie heen kan ventileren? Of is het noodzakelijk om een vochtscherm aan de binnenzijde aan te brengen? Door de vocht bufferende en vochtregulerende kwaliteiten van biobased materialen zijn deze zeer geschikt om toe te passen in houten constructie van nieuwbouw of bestaande bouw en monumenten.

thermische isolatie

De materiaalkeuze

Goede thermische isolatie zorgt voor een warm huis in de winter en een koel huis in de zomer. Dat het in de zomer koeler in huis kan zijn dan wanneer de woning met conventionele isolatiematerialen is geïsoleerd komt doordat de faseverschuiving langzamer is van houtvezelisolatie en cellulose-isolatie. Nog een voordeel van cellulose-isolatie is dat het geluidsoverlast vermindert.

isolatie waarde

Bepaal de isolatiewaarde

Een isolatiemateriaal heeft altijd een specifieke isolatiewaarde, uitgedrukt in m2K/W. Deze kun je berekenen door dikte van het isolatiemateriaal in meters te delen door de zogenaamde lambdawaarde. Hoe hoger de uitkomst, des te hoger isolatiewaarde. De Rc-waarde van de constructie is de som van alle Rd-waarden van de constructie bij elkaar opgeteld minus het verlies door minder goed isolerende constructiedelen. Bij (na) isolatie is de minimale norm Rd = 3,5 om in aanmerking te komen voor subsidie van de overheid.

>> Vrijblijvende offerte aanvragen

Door onderstaand formulier in te vullen, vraagt u eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte bij ons aan