Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x

Wesselink Isolatie – een familiebedrijf

‘Samen een bedrijf runnen is net een relatie. Je vertrouwt elkaar steeds meer. Waar je eerst heel druk bent met elkaar en je alles wil overleggen, laat je elkaar losser en werk je op een gegeven moment meer naast elkaar. Op een positieve manier; je leert elkaar sterke kanten goed kennen en vertrouwt erop dat de ander zijn werk goed doet. De juiste beslissingen neemt. En dat is een proces wat blijft doorgaan. De samenwerking groeit en verandert, met het bedrijf mee en voor het bedrijf uit,’ aldus Oscar.

Veelgestelde vragen isolatie

De broers aan het roer
Oscar en Benjamin Wesselink zijn broers en staan samen aan het roer van Wesselink Isolatie. Ze hebben aan een half woord genoeg: ‘Als anderen ons horen overleggen, hebben ze vaak niet door waar we het over hebben. Omdat we elkaar zo goed kennen, verloopt de samenwerking heel vanzelfsprekend.’ 

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? 
Benjamin en Oscar zijn begonnen in 2013. Benjamin had een bedrijf in bouw en renovatie, Oscar een horecabedrijf. Los van elkaar wilden ze het anders doen. Van het één kwam het ander en ze startten samen Wesselink Isolatie. Oscar woonde toen nog in het oosten van het land en was drie dagen in de week in Amsterdam. Hij heeft zelfs een tijdje bij Benjamin op de bank geslapen: ‘We zijn heel klein begonnen. We deden alle klussen – één of twee klussen per week – zelf. Omdat ik de hele dag weg was, konden we ‘s avonds nog even overleggen. We hadden een opslag in het Westelijk Havengebied en een kantoortje van 2,5 x1m2.’

De samenwerking werpt zijn vruchten af
Het bedrijf groeit. Vrij snel is het bedrijf dan ook verhuisd naar een verzamelgebouw. Ze huurden er een loods en timmerden zélf het kantoor erin. Het bedrijf groeide ook in medewerkers; steeds kwam er één iemand bij. Tot er vijf à zes auto’s bij het verzamelgebouw stonden. ‘Het werd tijd voor een eigen plek. Toen kwamen we de loods tegen waar we nu gevestigd zijn. Eerst vonden we het groot, maar inmiddels zijn we weer gegroeid en huren we elders een extra opslag.’ aldus Benjamin. 

Hoe versterkt de samenwerking jullie elkaar?
Ons bedrijf heeft een duidelijke visie, maar is óók een productiebedrijf; we werken op professionele wijze aan een gezonde toekomst. Oscar zorgt ervoor dat de productie blijft doorgaan en geeft handen en voeten aan die visie ’, zegt Benjamin over Oscar. ‘Benjamin heeft meer het overzicht en is procesmatig sterk. Het is prettig als je ‘in the heat of the moment’ ergens tegenaan loopt, je terecht kan bij iemand met wat meer afstand tot de werkvloer’, zegt Oscar over Benjamin.

Samen het avontuur tegemoet
De broers zijn gedreven, idealistisch en realistisch en hebben vooral veel plezier in hun werk. ‘Het bedrijf en onze samenwerking blijven zich ontwikkelen en dat lukt goed omdat we elkaar blindelings vertrouwen. Ondernemen is een avontuur en dan moet je letterlijk op elkaar kunnen bouwen. Op dit fundament kunnen we goed meedenken én bouwen met onze klanten. En daar gaat het uiteindelijk om.’

 

CO2-uitstoot reduceren met Hogeschool Utrecht

Als milieuvriendelijk isolatiebedrijf willen we graag onze CO2-uitstoot (verder) reduceren. Maar hoe pakken we dit aan? We hebben kennis nodig, tijd én een frisse blik. We werkten als samen met DR2 New Economy om dit realiseren. Nu starten we een samenwerking met studenten van Hogeschool Utrecht. Gedurende 5 maanden voeren studenten van de opleiding Technische bedrijfskunde van Hogeschool Utrecht onderzoek uit naar hoe binnen Wesselink Isolatie de CO2-reductie het beste kan worden gereduceerd. 

Samenwerken

Waarom samenwerken met studenten van een onderwijsinstelling?
We vinden het belangrijk om kennis te blijven verwerven over ons vakgebied. Kennis die betrouwbaar is én actueel. Samenwerken met een gerenommeerde onderwijsinstelling past hierbij. Om ervoor te zorgen dat uitkomsten uit het onderzoek ook echt kunnen worden ingebed in de bedrijfsvoering, lijkt ons een onderzoekssamenwerking van 5 maanden een goede start.

Begeleiding en samenwerking
Om CO2-uitstoot te realiseren, is onze eigen input even belangrijk. Alleen met een goede onderzoeksbegeleiding en informatievoorziening vanuit onze kant, kunnen de studenten een waardevol onderzoek doen. Daar zijn we ons van bewust. Een open gesprek, enthousiasme, en pragmatische instelling, dragen vanuit Wesselink bij aan een waardevol onderzoek. DR2 New Economy biedt met zijn kennis en ervaring een goede basis en inzichten in wat beter kan. Alles zodat we samen met de studenten een praktisch én innovatief plan kunnen neerzetten om de CO2-reductie te realiseren.

Hoe pakken we dit aan?
Alle bedrijfsprocessen van Wesselink Isolatie brengen we in beeld. Welke processen zijn verantwoordelijk voor CO2-uitstoot? En welke zorgen voor CO2-reductie? Welke producten worden er gebruikt en wat is hun impact? Hoe verhouden de bedrijfsprocessen en de impact zich tot elkaar? Een overzicht hiervan maakt inzichtelijk waar welke verbeteringen plaats dienen te vinden om écht verschil te maken. Om daadwerkelijk CO2-uitstoot te reduceren. Creativiteit in combinatie met haalbare en ambitieuze onderzoeksvragen, doen de rest.

Het juiste doen
Op de juiste manier omgaan met elkaar en het milieu is voor ons voorwaarde voor onze bedrijfsvoering. Hoe we dit doen, delen we graag met klanten en samenwerkingspartners in onze nieuwsberichten. Zo laten we zien dat ‘het goede doen’ heel goed samen kan gaan met een gezond en goed lopend bedrijf. Als we voortbestaan, kunnen we namelijk ook goed blijven doen. Dat is belangrijk. Het is aan ons allemaal om de CO2-uitstoot te reduceren, maar zelf stappen zetten verbetert pas écht.

Tijd voor actie? Neem contact op!
Bent u benieuwd hoe het onderzoek naar de CO2-reductie verloopt en welke uitkomsten het onderzoek oplevert? Houd ons hier of op LinkedIn in de gaten! Wilt u met ons samenwerken? Neem dan contact op!

 

Brechtje regelt het

Als je een aanvraag doet bij Wesselink Isolatie, heb je vaak als eerste contact met Brechtje. Zij is tot het uitvoeren van het project aanspreekpunt en zorgt ervoor dat de aanvraag en werkzaamheden in goede banen worden geleid. Een belangrijke dame dus, voor Wesselink Isolatie.

Brechtje

Met goed contact van start 
Van aanvraag tot het uitvoeren van de klus staat goed contact met de klant bovenaan. En dat betekent goed luisteren, doorvragen en met heldere oplossingen inspelen op de behoefte van iemand. Brechtje vertelt: ‘Als iemand een aanvraag doet, is het belangrijk om na te gaan wat de situatie is en hoe Wesselink Isolatie kan helpen bij te dragen aan een oplossing. Het is leuk om zo in gesprek te zijn met een klant. Ik luister, vraag goed door en vertel wat de mogelijkheden zijn. Als iemand besluit met ons in zee te gaan, maken we een afspraak om de situatie te bekijken. De werkvoorbereider of één van de adviseurs komt langs om te checken hoe het project het beste uitgevoerd kan worden. Zodat ‘op de grote dag’ de werkzaamheden zo vlot en soepel mogelijk verlopen. Bijkomend voordeel is dat een klant – die alleen op afstand contact heeft gehad met ons – een gezicht heeft bij Wesselink Isolatie. Dat komt de samenwerking ten goede.’

Kennis delen
Om de vraag van de klant te achterhalen en de juiste inschatting te maken voor een project, heeft Gwenda uiteraard vakkennis nodig. ‘Toen ik hier begon wist ik weinig over isoleren. Als ik kijk waar ik nu sta, dan ben ik trots op mezelf. De jongens die de projecten uitvoeren, Benjamin en Oscar zijn altijd bereid om dingen uit te leggen. Ook ben ik wezen kijken als de jongens met een project bezig waren. Dit in combinatie met dat ik graag precies wil weten hoe iets zit, zorgt ervoor dat ik de juiste kennis heb verzameld. Zo kan ik klanten goed helpen én mooie projecten binnenhalen!’

Ruimte voor ontwikkeling
‘Het leukste van het werken bij Wesselink Isolatie, is dat er veel afwisseling is en je relatief veel verantwoordelijkheid hebt. Daar krijg je alle ruimte voor. ‘In plaats van Oscar, stel ik ik nu bijvoorbeeld de planning voor de komende week op. Echt mooi dat ik zo de ruimte krijg om nieuwe kennis op te doen en nieuwe verantwoordelijkheden op te pakken. Laat mij het maar regelen!’