Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x

Zelf cellulose inblazen gaat vaak mis

Natuurlijk kun je als handige klusser veel zelf doen. Je bent handig en ervaren, je gaat veel om met verschillende soorten gereedschap. Je verwacht dat het inblazen van cellulose waarschijnlijk geen probleem is.
In de praktijk komen wij echter veel voorbeelden tegen waar de montage van cellulose niet goed is uitgevoerd, waardoor de klant niet tevreden is over het eindresultaat. Dat is jammer, omdat cellulose isolatie zeer goed isoleert en duurzaam is. Mits het goed is verwerkt.

zelf inblazen

Bij het inblazen van cellulose in bijvoorbeeld een vloer zijn problemen bij de montage van de cellulose isolatie niet direct zichtbaar. Hierbij moet u denken aan de volgende punten:

  • Je moet kennis hebben van de constructie van een bestaande vloer of plafond bij het inblazen van cellulose-isolatie. Waar zitten de vloerbalken? Zitten er andreaskruisen in de vloerconstructie en waar zitten eventueel andere obstakels die om extra aandacht vragen? Daarnaast kan bijvoorbeeld het niet plaatsen van brandkapjes rond inbouwspots voor brandgevaar zorgen.
  • De ruimte moet helemaal gevuld zijn met cellulose isolatie om een goed resultaat te krijgen. Dat betekent dat het isolatiemateriaal in alle hoeken en kieren moet zitten om een goede luchtdichte laag te creëren.
  • Het materiaal moet met de goede dichtheid (densiteit) worden ingeblazen om inzakken van het materiaal te voorkomen.

Cellulose inblazen is een lastige klus waar wij als vakbedrijf een aantal cursussen voor hebben gevolgd. Daarnaast vraagt het inblazen veel praktijkervaring van de monteur.


Laat uw vloer, plafond, muur of dak isoleren met cellulose-isolatie door een ervaren gecertificeerde verwerker. Wesselink Isolatie is specialist op het gebied van geluidsisolatie en thermische isolatie met cellulose. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. Meer weten over het ecologische cellulose-isolatie? Bekijk dan de cellulose-isolatie pagina of onze veel gestelde vragen.

Vraag een vrijblijvende offerte aan »