Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x

Geluidsisolatie in de horeca. Box-in-box of een kleine aanpassing? 

Horeca-ondernemers kennen het belang van een goede geluidsisolatie. De wat ervarener ondernemers kiezen er dan ook vaak voor om vóór het ontwerpen en plaatsen van het interieur een box-in-box of kamer-in-kamer te laten maken. Bij Wesselink Isolatie kun je zowel voor een box-in-box als voor kleinere aanpassingen in de geluidsisolatie terecht. 

horeca isolatie

Geluidsisolatie in horeca
Als gast komen mensen graag in cafés en restaurants. Thuis of in hun bedrijfspand willen ze er echter geen last van hebben. Wesselink Isolatie weet dat een goede geluidsisolatie een belangrijk aandachtspunt is voor horeca-ondernemers. Het is – naast voldoende gasten en personeel – één van ‘de hete hangijzers’. 

Wat, hoe en waarom van een box-in-box
Een box-in-box is een geheel ontkoppelde en geïsoleerde ruimte binnen een bestaande ruimte. Deze zorgt ervoor dat geluiden zo min mogelijk worden overgedragen naar naaste en bovenburen. Ervaren horeca-ondernemers weten hoe ingrijpend het kan zijn om aanpassingen aan geluidsisolatie van een horecapand te doen als het café of restaurant eenmaal open is. Daarom kiezen de meesten ervoor om de in de casco ruimte eerst geluidsoverlast-proof te maken met een box-in-box. Vóór het interieur wordt ontworpen en geplaatst. Wesselink Isolatie is expert in het plaatsen van zo’n box-in-box.

Geluidsoverlast als horeca al open is
Maar wat als het café of restaurant al open is en buren ervaren geluidsoverlast? Dan is het slim om te kijken naar deeloplossingen. Een extra deur, een akoestische voorzetwand en/of na-isoleren van het plafond met een vrijdragend plafond bijvoorbeeld. Afhankelijk van de situatie, kunnen één of meerdere aanpassingen een groot verschil maken. Wesselink Isolatie maakt samen met u een stappenplan van aanpassingen en bekijkt per stap wat het effect is. Zo kan een maatregel soms in één dag worden uitgevoerd of kan het betekenen dat één aanpassing de klachten oplost. Bij iedere aanpassing wordt rekening gehouden met het tijdstip en dag van uitvoering, zodat u zoveel mogelijk open kunt blijven. 

Hoe werkt Wesselink Isolatie met u samen?

  1. Als eerste hebben we een telefonisch gesprek. We inventariseren uw probleem of vraag  en bepalen aan de hand daarvan of we iets voor u kunnen betekenen.
  2. Vervolgens bezoeken we uw horecagelegenheid. We bekijken de situatie, luisteren naar uw wensen en vragen en vertellen wat we kunnen doen. Dit kan uiteenlopen van een box-in-box tot het plaatsen van een extra deur, een akoestische voorzetwand of een vrijdragend plafond. 
  3. Is er een akoestisch rapport opgesteld? We hebben veel ervaring met het interpreteren hiervan en nemen de uitkomsten mee in de uit te voeren maatregelen. 
  4. Is er geen akoestisch rapport? Wesselink Isolatie heeft zoveel ervaring met geluidsisolatie in horeca, dat we aan de hand van de klachten en situatie vaak kunnen inschatten wat er nodig is. Dat onderscheidt ons van andere isolatiebedrijven. 
  5. Als u de offerte voor de besproken werkzaamheden goedkeurt, plannen we in overleg de werkzaamheden. Ons doel hierbij is dat u zoveel mogelijk open blijft.  

Heldere verwachtingen
Vanaf het moment dat u contact met ons opneemt tot aan het opruimen aan het einde van de werkzaamheden, doen we er alles aan om de verwachtingen naar elkaar helder te krijgen. Waar heeft u behoefte aan en wat kunnen we daarin doen? Zo weet u precies waar u aan toe bent, wat de kosten zijn en wat de invloed is op uw bedrijfsvoering. 

Aan de slag
Bent u horecaondernemer en wilt u de geluidsisolatie van jouw horecagelegenheid aanpakken? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie. We gaan graag samen met u aan de slag! Bekijk hier een aantal voorbeelden.