CO2-uitstoot reduceren met Hogeschool Utrecht

Als milieuvriendelijk isolatiebedrijf willen we graag onze CO2-uitstoot (verder) reduceren. Maar hoe pakken we dit aan? We hebben kennis nodig, tijd én een frisse blik. We werkten als samen met DR2 New Economy om dit realiseren. Nu starten we een samenwerking met studenten van Hogeschool Utrecht. Gedurende 5 maanden voeren studenten van de opleiding Technische bedrijfskunde van Hogeschool Utrecht onderzoek uit naar hoe binnen Wesselink Isolatie de CO2-reductie het beste kan worden gereduceerd. 

Samenwerken

Waarom samenwerken met studenten van een onderwijsinstelling?
We vinden het belangrijk om kennis te blijven verwerven over ons vakgebied. Kennis die betrouwbaar is én actueel. Samenwerken met een gerenommeerde onderwijsinstelling past hierbij. Om ervoor te zorgen dat uitkomsten uit het onderzoek ook echt kunnen worden ingebed in de bedrijfsvoering, lijkt ons een onderzoekssamenwerking van 5 maanden een goede start.

Begeleiding en samenwerking
Om CO2-uitstoot te realiseren, is onze eigen input even belangrijk. Alleen met een goede onderzoeksbegeleiding en informatievoorziening vanuit onze kant, kunnen de studenten een waardevol onderzoek doen. Daar zijn we ons van bewust. Een open gesprek, enthousiasme, en pragmatische instelling, dragen vanuit Wesselink bij aan een waardevol onderzoek. DR2 New Economy biedt met zijn kennis en ervaring een goede basis en inzichten in wat beter kan. Alles zodat we samen met de studenten een praktisch én innovatief plan kunnen neerzetten om de CO2-reductie te realiseren.

Hoe pakken we dit aan?
Alle bedrijfsprocessen van Wesselink Isolatie brengen we in beeld. Welke processen zijn verantwoordelijk voor CO2-uitstoot? En welke zorgen voor CO2-reductie? Welke producten worden er gebruikt en wat is hun impact? Hoe verhouden de bedrijfsprocessen en de impact zich tot elkaar? Een overzicht hiervan maakt inzichtelijk waar welke verbeteringen plaats dienen te vinden om écht verschil te maken. Om daadwerkelijk CO2-uitstoot te reduceren. Creativiteit in combinatie met haalbare en ambitieuze onderzoeksvragen, doen de rest.

Het juiste doen
Op de juiste manier omgaan met elkaar en het milieu is voor ons voorwaarde voor onze bedrijfsvoering. Hoe we dit doen, delen we graag met klanten en samenwerkingspartners in onze nieuwsberichten. Zo laten we zien dat ‘het goede doen’ heel goed samen kan gaan met een gezond en goed lopend bedrijf. Als we voortbestaan, kunnen we namelijk ook goed blijven doen. Dat is belangrijk. Het is aan ons allemaal om de CO2-uitstoot te reduceren, maar zelf stappen zetten verbetert pas écht.

Tijd voor actie? Neem contact op!
Bent u benieuwd hoe het onderzoek naar de CO2-reductie verloopt en welke uitkomsten het onderzoek oplevert? Houd ons hier of op LinkedIn in de gaten! Wilt u met ons samenwerken? Neem dan contact op!