Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Aan de Robert Stolzhof in Hoorn verbetert Wesselink Isolatie de geluidsisolatie van een verdiepingsvloer. Er is cellulose-isolatie ingeblazen en een geluidsreducerende ondervloer aangebracht; Unifloor Renoboard.

Waarom kiest Wesselink Isolatie voor het aanbrengen van deze ondervloer in combinatie met cellulose-isolatie? Het inblazen van een verdiepingsvloer met cellulose-isolatie reduceert de geluidsoverdracht. Unifloor Renoboard is de eerste geluidsreducerende ondervloer op de Nederlandse markt die een NSG-label heeft gekregen voor een 10 dB contactgeluidreductie op een houten draagvloer. De ondervloerplaten bestaan uit karton gevuld met zilverzand en worden zwevend geplaatst. Behalve dat deze ondervloer bijdraagt aan de geluidsreductie op contact- en luchtgeluid, heeft deze een lage opbouwhoogte en zorgt deze voor een stabiele en egale ondervloerplaat voor laminaat, lamelparket en duoplank. Samen vormen cellulose-isolatie en de Unifloor Renoboard een ijzersterke combinatie.

Wilt u ook de geluidsisolatie van uw verdiepingsvloer verbeteren? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie.

Aan het West in Hoorn isoleerden we een plafond met cellulose-isolatie isolatie om de geluidsisolatie te verbeteren. Ook de thermische isolatie werd met deze vorm van plafondisolatie aangepakt.

Het plafond isoleren loont met name in woningen met jaren ’30, waar de verdiepingsvloer bestaat uit houten balken met daartussen loze ruimte. Dit type vloer geeft namelijk makkelijk (geluids)trillingen door en de loze ruimte versterkt geluid als een klankkast. Door plafondisolatie toe te passen in deze situatie kan veel vooruitgang worden geboekt op het gebied van geluidsisolatie. Daarbij is cellulose-isolatie snel uit te voeren zonder dat een complete verbouwing noodzakelijk is. Dit isolatiemateriaal is ecologisch, bestaat uit gerecycled papier en is brandveilig door toevoeging van mineralen zouten. Met een inblaasmachine wordt cellulose-isolatie via enkele gaten onder hoge druk in het plafond geblazen. Daar ontstaat tussen de balken een dikke isolatielaag die geluid absorbeert en het klankkast effect dempt. Daarbij komt dat cellulose-isolatie ook thermisch isoleert. Een plafond isoleren met dit materiaal zorgt dus ook voor lagere stookkosten doordat warmte beter op de verdieping blijft hangen.

Laat ook uw plafond isoleren met cellulose-isolatie en ga geluidsoverlast tegen. Bekijk de plafondisolatie-pagina voor al onze oplossingen of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Neem bij vragen gerust contact met ons op of bekijk antwoorden op veel gestelde vragen.