Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

In Oosterwold bij Almere isoleert Wesselink Isolatie het gastenverblijf van een woning. De woning is al eerder door Wesselink Isolatie geïsoleerd met cellulose-isolatie.

Het nieuwbouw gastenverblijf is opgebouwd uit stalen spanten met daartussen houten liggers. De buitenzijde, zowel het dak als de gevel, is voorzien van een EPDM-dakbedekking. Daaroverheen wordt nog een gevelbedekking aangebracht. Cellulose-isolatie wordt ingeblazen, waardoor het isoleren op veel verschillende momenten in het bouwproces plaats kan vinden. Bouwen in Oosterwold staat voor doe-het-zelf-gebiedsontwikkeling, op een zoveel mogelijk duurzame, ecologische en zelfvoorzienende manier. Het toepassen van duurzame isolatiematerialen zoals cellulose-isolatie past daarbij.

Ook aan de slag met cellulose-isolatie? Neem contact op met Wesselink Isolatie.

In Vreeland isoleert Wesselink Isolatie een monumentale woning met cellulose-isolatie. Hier werkt Wesselink Isolatie samen met een aannemer, gespecialiseerd in renovatie van monumenten.

Cellulose is een vaak toegepast isolatiemateriaal bij renovaties van monumenten. Het natuurvriendelijke isolatiemateriaal zorgt voor een ademend isolatiepakket dat vocht reguleert. Dit zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige, duurzame renovatie; niet alleen de zichtbare zaken zijn opgeknapt, maar ook het binnenklimaat is prettig. Dit maakt zo’n monument geschikt voor vele jaren bewoning of ander gebruik.

Bent u aannemer en op zoek naar een samenwerkingspartner op het gebied van milieuvriendelijke, toekomstbestendig isolatie? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie.

Aan de Melkweg in Laren wordt de zolder betrokken bij de woning. Het dak wordt geïsoleerd en voorzien van een dakkapel. Zoals is te zien op de foto’s, moet het dak bij de ramen nog worden uitgebroken. Daarna wordt de dakkapel pas geplaatst. Isoleren met milieuvriendelijk isolatiemateriaal en dampremmende folie is al gebeurd. Het aanbrengen van isolatiemateriaal kan dus in verschillende bouwstadia plaatsvinden en is zo eenvoudig in te plannen in het bouwproces.

Wesselink Isolatie is een flexibele isolatiespecialist, die graag met u samenwerkt en meedenkt. Oók bij onconventionele bouw- en isolatieprojecten. Dus bent u aannemer of architect en bent u van plan een verbouwing of renovatie uit te voeren? Neem dan contact met ons op!

Aan de Valentijnsingel in ter Aar isoleert Wesselink Isolatie een nieuwbouw houtskeletwoning met cellulose-isolatie. Doordat de cellulosevezels kunnen worden ingeblazen, is het isoleren eenvoudig in te plannen in het bouwproces. Daarnaast kunnen de vezels in (bijna) iedere vorm holle ruimte worden ingeblazen. Met hun vakkundigheid, ervaring en met behulp van krachtige apparatuur, zorgen onze vaklieden voor een homogene isolatielaag en een prettig woonklimaat.

Beperkte CO2-uitstoot met cellulose- en houtvezelisolatie
Isoleren en bouwen met cellulose- en houtvezels draagt bij een beperktere CO2-uitstoot. Een boom heeft om te kunnen groeien CO2 nodig en stoot zuurstof uit. Die CO2 wordt opgeslagen in het hout. Door hout te gebruikten in plaats van bijvoorbeeld beton, sla je dus CO2 voor tientallen jaren op in het gebouw. Uiteraard wordt er tijdens het bouwen CO2 uitgestoten, maar dat gebeurt ook bij andere materialen zonder CO2-opslag. Cellulosevezels zijn afkomstig van papier en dus van hout. Door deze vezels niet als afval te behandelen, maar toe te passen als hoogwaardig bouwmateriaal, blijft de CO2 uit de lucht én voorkom je gebruik van nieuwe grondstoffen. Tot slot zorgt een goede isolatie voor een lager energieverbruik.

Bouwen of isoleren?
Bespreek de mogelijkheden voor milieuvriendelijke isolatiematerialen met Wesselink Isolatie. Neem contact op!

 

Een voormalige molen in Driehuizen is jaren geleden zijn wieken kwijtgeraakt in een storm. Sindsdien is het gebouw in gebruik als woning. Nu vindt er een totaalrenovatie plaats, waarbij een extra uitbouw en dakopbouw zijn gerealiseerd. Op de bovenste verdieping hebben de toekomstige bewoners een 360-graden-view op het landschap. 

Onderdeel van de totaalrenovatie is de isolatie van de woning met ecologische isolatiematerialen. In opdracht van de aannemer brengt Wesselink Isolatie cellulose-isolatie aan. De ronde vorm van en de houten balken in de voormalige molen maken een goede muurisolatie een uitdaging; er zijn veel kleine oppervlakten in uiteenlopende vormen en afmetingen. Hoe krijg je de isolatie dan toch effectief en homogeen aangebracht? Met cellulose inblaasisolatie, gespecialiseerde vakmannen en materieel, lukt dit uitstekend. Zo is de woning behalve bijzonder van uiterlijk ook nog eens bijzonder prettig om in te wonen.

Ook van plan of bezig met een bijzonder renovatieproject? En heeft een deskundige samenwerkingspartner nodig op het gebied van ecologisch isoleren? Bel of mail Wesselink Isolatie.

 

Wonen in oud pand in Amsterdam, dichtbij het centrum én met een mooi uitzicht. Dat kan in een appartement aan de Tesselschadestraat. Hier worden vier luxe stadsappartementen gerealiseerd, waarbij Wesselink Isolatie  het dak en de verdiepingsvloeren met cellulose-isolatie isoleert.

Aan zo’n totaalrenovatie werk je als isolatie specialist graag mee. Door het dak en de verdiepingsvloeren goed te isoleren, is het binnenklimaat prettig én hoor je beneden- of bovenburen zo min mogelijk. Je kunt dan ook echt bijdragen aan het wooncomfort. Cellulose-vezels zijn hiervoor uitstekend geschikt. Dit komt door de uitstekende isolerende eigenschappen voor thermische- en geluidsisolatie.

Bent u aannemer of projectontwikkelaar en bent of gaat u aan de slag met een totaalrenovatie? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie. Dé samenwerkingspartner op het gebied van thermische– en geluidsisolatie.

Opnieuw heeft Wesselink Isolatie mogen bijdragen aan de bouw van een houtskeletwoning. Aan de Kerkdijk in Westbroek bouwt één van onze vaste samenwerkingspartners, Bouwbedrijf van Engen, bouwt daar een nieuwbouw houtskeletwoning. Wesselink Isolatie heeft het dak geïsoleerd met cellulose-vezels.

Cellulosevezels ademen. Dit materiaal is dan ook bij uitstek geschikt om toe te passen in houtskeletbouw woningen. In combinatie met een dampwerende folie, blijft het isolatiemateriaal droog. Zo isoleert en ademt de dakconstructie uitstekend.

Milieuvriendelijk bouwen vraagt om een praktische, innovatieve werkwijze. Als aannemer of projectontwikkelaar heb je dan een samenwerkingspartner nodig die met je mee denkt, weet welke materialen en werkwijzen mogelijk zijn, wat betaalbaar én praktisch haalbaar is. Wesselink Isolatie is gespecialiseerd in  milieuvriendelijk isoleren en kan daarom de juiste samenwerkingspartner voor u zijn. Nieuwsgierig? Neem contact op.

Aan de Gasthuislaan in Amersfoort heeft Wesselink Isolatie opnieuw mogen bijdragen aan een renovatieproject. De aannemer heeft de kap afgetimmerd, Wesselink Isolatie heeft de dampremmende folie geleverd en de cellulose isolatie ingeblazen.

Cellulose isolatie is een uitstekende dakisolatie. Het is dampopen, wat voor een ademend en comfortabel binnenklimaat zorgt. Daarnaast is het als inblaasisolatie geschikt voor alle typen vormen woningen, óók voor die met gaten en kieren. Vooral bij verbouwingen of renovaties van oude woningen is dat een uitkomst. De inblaastechniek maakt na-isolatie mogelijk, wat het bouwproces niet hindert of zelfs voorspoedigt.

Bent u ook op zoek naar een effectieve en gemakkelijk toe te passen isolatiemateriaal zoals cellulose isolatie? En zoekt u iemand die dat deskundig kan inblazen? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie.

Aan de Amaliastein in Vianen isoleert Wesselink Isolatie een schuin dak met een schuine, akoestische voorzetwand. De bewoners wilden – door de geluidsoverdracht van de snelweg naar binnen te verminderen – hun wooncomfort verbeteren.

Indringing van geluid door een schuin dak boven de dakgoot, is een veelvoorkomend probleem. De dakgoot vangt het geluid op en de lichte, harde eigenschappen van de bestaande PIR-isolatie, brengen het geluid over naar binnen. De PIR-platen absorberen het geluid van buiten niet. Met het plaatsen van een akoestische voorzetwand is de geluidsoverlast sterk te verminderen. Een akoestische voorzetwand is luchtdicht, trillingsvrij en heeft een hoge massa. Daarnaast zorgt de vulling van cellulose-isolatie voor een goede demping van hoge en lage tonen. Samen zorgt dit voor een uitstekende geluidsisolatie.

Gebruik van de juiste materialen en een professionele montage is van essentieel belang. Zoekt u een deskundige samenwerkingspartner op het gebied van geluidsisolatie? Of wilt u hier mee over weten? Neem contact op met Wesselink Isolatie.

Een aannemer die gespecialiseerd is in duurzaam bouwen, levert binnenkort een prachtige nieuwbouw houtskeletwoning op aan de Westkanaalweg in Ter Aar. Een specialist in duurzaam bouwen, betekent óók duurzaam isoleren. Met cellulose, houtvezel of vlas bijvoorbeeld.

De woning is beschermd van invloeden van buitenaf met houtvezelplaten, waardoor de constructie relatief dampopen is. De houtvezelplaten aan de binnenzijde zijn afgeplakt met dampremmend OSD-tape van Pro-Clima Behalve dat de tape zorgt voor een droge isolatielaag, verstevigt het ook de binnenzijde van de constructie. Wesselink Isolatie heeft cellulose isolatie ingeblazen. Een houten binnen- en buitenzijde én een ademend isolatieproduct zoals cellulose, levert een zeer comfortabel binnenklimaat op.

Bent u als aannemer, architect of projectontwikkelaar bezig met een duurzaam bouwproject? En op zoek naar een specialist op gebied van milieuvriendelijk isoleren? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie.