Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x

Duurzame disruptors in de bouw

Wesselink Isolatie is dé specialist in geluidsisolatie en thermische isolatie. En ook nog eens een echt familiebedrijf, in 2009 opgericht, geleid door de broers Benjamin en Oscar Wesselink. Dat betekent passie voor het vak, service voor de klanten en grote saamhorigheid in het team. Met onze isolatiemethoden, materiaalkeuzes én bedrijfsvoering opereren wij CO2-negatief. Dat is ook onze grote drijfveer. Wij willen er zijn voor projectontwikkelaars én consumenten. Hen helpen de juiste leveranciers en materialen te vinden. Zelfs voorbij ons eigen belang. Door te investeren in onderzoek bieden wij onafhankelijk de meest passende duurzame oplossing. En dat dan ook nog eens tegen een concurrerende prijs.

duurzaam isoleren

Ons duurzaam resultaat

192.000

CO2 besparing (kg)

Besparing door het gebruik 
van biobased materialen i.p.v. conventionele isolatiematerialen.

221.000

CO2-opslag (kg)

Totaal opgeslagen CO2 in het isolatiemateriaal dat we hebben geplaatst.

330

CO2-besparing (kg)

Gemiddelde besparing per woning door de Co2-neutrale bedrijfsvoering en of compensatie d.m.v. natuurherstel.

Veelgestelde vragen isolatie

Onderzoek naar duurzame materialen:
eigenzinnig, nieuwsgierig & onafhankelijk

Wij hebben intensief geïnvesteerd in onderzoek van New Economy naar duurzame materialen waarbij de CO2-impact van productie tot afbraak is geanalyseerd. Hoe worden de materialen gemaakt? Waar komen ze vandaan? En wat is de CO2-impact tijdens de gehele levensduur? 

En niet alleen de materialen die we gebruiken, maar ook onze eigen bedrijfsvoering is grondig doorgelicht om te kijken waar er nog ruimte is voor duurzame verbeteringen. Wij willen met Wesselink Isolatie serieus duurzame impact maken, om andere bedrijven in de bouw te inspireren.

Maximaal CO2 besparen in 3 stappen

bio based isoleren

Biobased materiaal

Wij werken met biobased isolatiematerialen. Deze isolatieproducten slaan CO2 op bij de groei van het gewas (waaruit het materiaal gemaakt is). Door de relatief lage uitstoot tijdens de productie blijven deze producten per saldo positief (Net zero).

 

co2 neutrale bedrijfsvoering

Duurzame bedrijfsvoering

Investeren in schonere productiemethodes en bedrijfsprocessen en compenseren waar dat nog niet haalbaar is. Zowel technisch al prijstechnisch zodat we onze klanten tegen een concurrerende prijs kunnen ontzorgen.

 

isoleren bespaart energie

Geïsoleerde woning

Geweldig wooncomfort door een beteren thermische buitenschil en een goede akoestische kwaliteiten. En uiteraard CO2 positief vanaf dag 1 door gebruik biobased materialen i.p.v. conventionele isolatiematerialen.

 

Verantwoording CO2 neutrale bedrijfsvoering

Waarom compenseren en investeren?

Ondanks dat wij ons uiterste best doen om onze uitstoot te verminderen, is het technisch (nu) voor ons nog niet mogelijk om geheel emissie vrij te ondernemen. Dit is wel onze wens op de korte termijn, maar uit onderzoek wat studenten van de Hogeschool van Utrecht voor ons deden, bleek dat het op dit moment nog niet mogelijk is. Daarom maakte de Hogeschool voor ons een vijfjarenplan waarin kosten (vergoeding van de kosten voor CO2-uitstoot) en investeringen (aankoop van uitstootarm materieel) tegen elkaar werden afgezet. Door deze kosten en investeringen tegen elkaar af te zetten kunnen we concurrerend blijven. Dat betekent op dit moment wel dat we veel moeten compenseren. We hopen daarnaast op korte termijn te investeren in schonere productiemethoden.

Wie controleert ons?

De uitstoot die wij veroorzaken laten wij jaarlijks berekenen door New Economy. Wij compenseren onze jaarlijkse uitstoot op dit moment met 130,00 euro per ton CO2 (2021). Dit bedrag wordt bepaald op basis van actueel onderzoek in samenwerking met New Economy.

Ter illustratie hanteert een bedrijf als KLM op dit moment een compensatiebedrag van 8,50 euro per ton CO2 (Bron: 2020, KLM). Naar onze mening kan je met dit bedrag bij lange na de toegebrachte milieuschade door CO2  uitstoot niet compenseren.

Bekijk hier ons nieuwste duurzaamheidsrapport!

Hoe compenseren we CO2?

Om onze compensatie transparant en inzichtelijk te maken, hebben we het initiatief genomen om voor dit doel een stichting in het leven te roepen. Stichting Door de Bomen zet zich in voor het verbeteren en aanplanten van natuur in Nederland waardoor CO2 uit de atmosfeer wordt gehaald en opgeslagen in de nieuwe natuur. Zie voor meer informatie www.doordebomen.eco

Voor vragen neem gerust contact met ons op!