Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Uitgelicht project: Supafil isolatie bij renovatie Airey-woningen Amsterdam West

De kenmerkende Airey-woningen in Amsterdam West worden in opdracht van woningcorporatie Eigen Haard van binnen volledig gerenoveerd. Alle 135 woningen worden voorzien van nieuwe kozijnen en betere isolatie van onder andere de binnenmuren en verdiepingsvloeren. Wesselink Isolatie voert het isoleren van de verdiepingsvloeren uit en maakt hierbij gebruik van inblaasbare glaswol vlokken: Knauf Supafil Timber Frame. Alle isolatiemaatregelen tezamen geven de gerenoveerde woningen energielabel A  en verbeteren de geluidsisolatie in de woningen significant.

Airey bouwmethode

Airey-woningen zijn terug te vinden in veel wijken in Amsterdam. Deze na-oorlogse bouwmethode heeft zijn naam te danken aan Sir Edwin Airey die als één van de eerste prefab bouwen introduceerde. Door het woning tekort in de jaren ’50 werd de bouwstijl erg populair omdat het snel goedkope woningen kon produceren. Echter, zowel thermische isolatie als geluidsisolatie had weinig prioriteit in die tijd waardoor wooncomfort en energiebesparing ver te zoeken was. Zo bestaan de verdiepingsvloeren uit een stalen constructie met daarop hout die als een klankkast effect werkt voor geluid. Met deze renovatie pakt Eigen Haard de zwaktes van de Airey bouwmethode aan en creëert het zeer energiezuinige woningen met meer privacy voor bewoners.

Knauf Supafil Timber Frame als vloerisolatie

Wesselink Isolatie isoleert de gehorige verdiepingsvloeren in de Airey-woningen met Knauf Supafil Timber Frame. Deze variant van Supafil is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van houten constructies. Het materiaal combineert de voordelen van inblaasbare isolatie met die van glaswol. Zo is de brandveiligheid optimaal en is het opbreken van de vloer niet nodig voor het aanbrengen van de isolatie. Verder ontstaat er in de vloer een homogene isolatielaag die zich naadloos om leidingen en buizen sluit. Een dergelijk kierloos resultaat is met losse platen niet te creëeren en maakt de oplossing zeer effectief. Wesselink Isolatie werkt graag met Supafil als vloerisolatie omdat het zowel thermisch isoleert als de geluidsisolatie verbeterd. Daarnaast is het materiaal gemaakt uit 80% gerecycled glas, waardoor het een duurzaam product is in vergelijking met andere mineralen isolatiematerialen. Meer weten over Knauf Supafil Timber Frame? Lees meer of neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of advies.