Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

‘Thermische isolatie levert veel meer op dan sparen’

Het rendement op thermische isolatie is vergelijkbaar met 7 tot 12 procent rente op de spaarrekening, zo berekende Milieu Centraal. Hiermee wordt isoleren veel aantrekkelijker dan sparen.

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal berekende dat de besparing voor een huiseigenaar bij het plaatsen van vloerisolatiegevelisolatie of dakisolatie veel meer geld oplevert dan een spaarrekening. Met steeds lagere spaarrentes van tussen de 1 en 1,5 procent lijkt dit makkelijk gezegd, maar het verschil is significant.

Wie investeert in gevelisolatie kan een energie besparing verwachten die gelijk staat aan een spaarrekening met 12 procent rente. Maar ook andere soorten van thermische isolatie doen het goed, zo levert een investering in dakisolatie al snel een equivalent van 9 procent rente op, vloerisolatie 8 procent en HR++ glas 7 procent. Dit maakt het investeren in goede thermische isolatie niet alleen beter voor het milieu, maar ook financieel de moeite waard.

(Bron: Milieu Centraal)