Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Passief bouwen met cellulose

In Oosterhout, ten noorden van Nijmegen, worden zes nagenoeg energieneutrale woningen gebouwd. Verwarming en warm water gaan per woning respectievelijk 2 en 6 euro per maand kosten. Ramen met drievoudig glas, 40 cm dikke isolatie, balansventilatie, buitenzonwering en een centrale houtsnipperkachel zorgen het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat.

Energielabel A+

De woningen zijn gecertificeerd door het Duitse Passivhaus Institut en behalen daarmee het hoogste energielabel (A+). De woningen worden gebouwd in een carrévorm op 4.000 vierkante meter grond. Het project is een voorbeeldproject binnen het Europese project PassREg, waarin in 14 gebieden wordt gewerkt aan energieneutrale regio’s met behulp van de passiefhuisstandaard. In Nederland wordt PassREg uitgevoerd door Vereniging DNA in de bouw.

Luchtdicht gebouwd

De woningen zijn luchtdicht gebouwd naar het passiefhuisconcept. Dat houdt in goed isoleren, goed ventileren, gebruiksvriendelijk bouwen en voor de bewoners een optimaal binnenklimaat creëren, met zo laag mogelijke energiekosten. De minimale isolatiewaarde (Rc-waarde) van de gevels en daken van de gezinswoningen is 10, de huidige eis in het Bouwbesluit is 3,5.

Dampopen Constructie

De woningen zijn volledig luchtdicht gebouwd, maar dampopen. De muren ademen door een dik cellulosepakket en die constructie reguleert de luchtvochtigheid. Balansventilatie zorgt ervoor dat de lucht binnen 10 keer per dag wordt uitgewisseld met verse buitenlucht. De warmteterugwinunit (WTW) heeft een rendement van 94% (volgens passiefhuis-norm).

(Bron: bouwwereld.nl)


Cellulose-isolatie is bewezen een zeer duurzame oplossing om uw huis te isoleren. Kijk verder op onze site voor meer informatie over dit milieuvriendelijke en duurzame isolatiemateriaal. Voor verdere vragen of een offerte kunt u altijd contact opnemen met Wesselink Isolatie B.V. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het maken van de juiste keuzes.