Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Nieuwe subsidie energiebesparende maatregelen eigen woning

Het Rijk stelt ruim 60 miljoen beschikbaar voor een nieuwe subsidie regeling voor energiebesparende maatregelen aan de eigen woningen, zoals (na) isolatie. Om in aanmerking te komen moeten tenminste twee soorten isolatie van voldoende omvang worden toegepast. Het gaat hierbij om het isoleren van het dak, de gevel, de vloer/bodem of spouwmuur of het aanbrengen van hoogrendementsglas.

De nieuwe subsidie regeling is landelijk beschikbaar en dekt, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan, ongeveer 20 procent van de totale isolatiekosten. Naast particuliere woningeigenaren komen ook VvE’s met een complex koopwoningen in aanmerking. Verenigen van Eigenaren krijgen daarnaast subsidie op zaken als energieadvies of het opstellen van een meerjarig duurzaam onderhoudsplan.

Naast de subsidie voor het toepassen van twee soorten isolatie, kunnen aanvullende werkzaamheden ook in aanmerking komen. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige kozijnen, isolerende deuren, het toepassen van warmteterugwinning of het plaatsten van driedubbel glas. Wordt het hele gebouw of huis van een zeer energiezuinig pakket aan isolatie maatregelen voorzien dan krijgt men zelfs een bonus van € 4.000,- bovenop de subsidie. Bij VvE’s geldt de bonus per appartement.

In de eerste ronde, die loopt van 15 september tot 1 maart 2017, stelt het Rijk € 20,5 miljoen beschikbaar. Het aanvragen van de subsidie kan vanaf 15 september 2016 online bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

In het kort

  • Voor wie is deze subsidie?
    Particuliere woningeigenaren of VvE’s met eigen koopwoningen.
  • Welke maatregelen vallen onder deze subsidie?
    Energiebesparende maatregelen (isolatie) aan daken, gevels, vloeren (incl. bodem), spouwmuren en toepassing van bijvoorbeeld hoogrendementsglas. Wanneer twee vormen worden toegepast kan men ongeveer 20 procent subsidie krijgen op de totaalsom. Bij een compleet pakket aan isolatiewerkzaamheden kan zelfs een bonus verkregen worden van € 4.000,-. Tot slot komen ook aanvullende maatregelen en advies in aanmerking.
  • Wanneer is deze subsidie beschikbaar?
    Vanaf 15 september 2016 kan een aanvraag worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Lees ook:

 

(Bron: Rijksoverheid & Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)