Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Inblaasisolatie in nieuwbouw

Isolatiemateriaal wordt ook in nieuwbouw steeds vaker na het metselwerk in spouwmuren aangebracht. Het gaat dan om inblaasisolatie en wordt ook wel na-isoleren genoemd. Geboren uit schaarste – er zijn weinig metselaars en de levertijden van pir-isolatieplaten zijn vaak lang – heeft het diverse voordelen voor het bouwproces én het wooncomfort ten opzichte van traditioneel isoleren.

Effectiever bouwen
De toepassing van inblaasisolatie – bijvoorbeeld Supafil glasvezel van Knauf Insulation – verkort de bouwtijd. De verwerkingstijd is twee dagen, de droogtijd van de buitenmuur gemiddeld veertien dagen. De montage wordt gedaan door inblaasspecialisten. Metselaars doen slechts waar ze goed in zijn en monteren geen isolatieplaten. Met inblaasisolatie worden zo fouten in de montage, die leiden tot kieren en koudebruggen, voorkomen. De losse vezels vullen namelijk iedere ruimtelijke vorm. Zo ontstaat een homogene isolatielaag.

Kosten en ruimte besparen
Na-isoleren bespaart ruimte en kosten, doordat er geen luchtspouw nodig is. Dit blijkt uit een rapport van Nieman Raadgevende Ingenieurs. Dit betekent dat er ruimte is voor een dikker isolatiepakket. Ook zijn er minder logistieke kosten. Bij de verwerking wordt minder plastic en worden geen pallets gebruikt. De bouw is dus schoner, milieuvriendelijker én goedkoper. Knauf Insulation zegt hierover: “Bij nacalculatie bleek een project in Maarssen twee euro per vierkante meter goedkoper te zijn (bron: Cobouw)”.

Isolatiewaarde en toepassing Supafil glasvezel
Supafil isolatievlokken hebben een lambda-waarde van 0,034 W/m.K. Bij een spouw van 155 mm, levert dit een Rc-waarde op van 4,5. Doordat de vezels met een grote diameter nozzle worden ingeblazen, zijn de isolatievezels geschikt voor spouwmuren tot 250 mm. Dan is de Rc-waarde 7. Na-isolatie met glasvezels is mogelijk bij binnenmuren van kalkzandsteen en bij betonnen prefab-wanden. In de fabriek kan men alvast vulgaten in de betonnen wanden aanbrengen. Dit maakt inblaasisolatie geschikt voor gevelisolatie in ieder nieuwbouwproject.

Waar kunt u terecht?
Wesselink Isolatie is dé specialist op het gebied van inblaasisolatie. Ook voor het inblazen van Supafil-glasvezels. Als ervaren en deskundig montagebedrijf, werkt Wesselink Isolatie graag samen met aannemers, projectontwikkelaars en architecten. Wilt u meer weten? Neem dan contact op.

Bron: Cobouw.nl