Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Al helft van subsidie budget woningisolatie aangevraagd

De helft van het budget dat de Rijksoverheid beschikbaar heeft gesteld voor de subsidie op woningisolatie is inmiddels aangevraagd door huiseigenaren. Van het totale budget is na 5 maanden nog 30 miljoen euro van de in totaal 60 miljoen euro beschikbaar.

De subsidieregeling maakt het mogelijk om bij twee of meer thermische isolatiemaatregelen to 20% subsidie te krijgen op de isolatiekosten. De regeling is toepasbaar op bijvoorbeeld het combineren van gevelisolatiedakisolatie en kruipruimte isolatie met schelpen.

Bijna alle woningen in Nederland hebben wel een vorm van isolatie, maar dit is vaak onvoldoende of niet op de juiste manier toegepast. Zeker bij woningen met een bouwjaar voor 1992 is de isolatie vaak onvoldoende en is op dit vlak veel winst te behalen.

Uit onderzoek blijkt dat huiseigenaren het isoleren van de woning als een drempel zien door de mogelijke kosten en het verwachtte eindresultaat. In de praktijk blijkt echter dat de inschatting van de kosten vaak te hoog is en die van de baten vaak te laag. Met de campagne ‘Energie besparen doe je nu’ probeert de Rijksoverheid in samenwerking met Milieu Centraal, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) huiseigenaren hierover voor te lichten en isolatie te stimuleren.

De campagne loopt nog tot eind 2019. Wel is het de vraag of de subsidieregeling met de huidige hoge vraag tot die tijd beschikbaar blijft.

Bron: Rijksoverheid.nl