Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Investeer in isolatie met de voordelige Energiebespaarlening

Sinds begin 2016 is de Energiebespaarlening een feit. Particulieren huiseigenaren in Nederland kunnen een goedkope lening afsluiten voor het investeren in energiebesparende maatregelen. De lening is minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-, boetevrij af te lossen en heeft een vaste lage renten over de gehele looptijd. De Energiebespaarlening wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Energiebespaarfonds dat is gerealiseerd met financiële bijdragen van de Rijksoverheid, de ASN Bank en de Rabobank.

Voor welke energiebesparende maatregelen mag ik lenen?

In totaal zijn er 21 energiebesparende maatregelen waarvoor een lening mag worden afgesloten. Onder de maatregelen vallen onder andere meerdere vormen van thermische isolatie, maar ook zaken als biomassaketels en zonnepanelen. Hieronder een kleine selectie van isolatiemaatregelen die onder de Energiebespaarlening vallen:

  • Dakisolatie

    Onder dakisolatie valt het isoleren van een dak aan de binnenkant en/of de buitenkant. Mocht een zolderverdieping niet gebruikt worden dan kan ook de zoldervloer met deze lening worden geïsoleerd. Het plaatsen van dakisolatie levert u een warmer en comfortabeler huis op. Daarnaast is de besparing voor een gemiddelde eengezinswoning al € 500,- per jaar. Dit is vergelijkbaar met een rendement van 8% op een spaarrekening.

  • Gevelisolatie

    Bij gevelisolatie wordt of aan de buitenkant of aan de binnenkant van de gevel isolatie geplaatst. Het isoleren van de gevel vergroot het wooncomfort en gaat vochtproblemen tegen. Met gevelisolatie is daarnaast veel winst te halen op het gebied van energiebesparing: deze is voor een gemiddelde eengezinswoning al snel € 700,- per jaar.

  • Bodemisolatie / Kruipruimte isolatie

    De begane grond vloer is op meerdere wijze thermisch te isoleren. Een goed voorbeeld hiervan is bodemisolatie of kruipruimte isolatie in de vorm van schelpenisolatie. Op de bodem van de kruipruimte wordt een isolerende (schelpen)laag aangebracht. Dit zorgt voor een minder koude vloer en dus meer wooncomfort. Daarnaast is de gemiddelde besparing al snel € 210,- per jaar. Dit is vergelijkbaar met een rendement van 7% op een spaarrekening.

Hoe vraag ik een Energiebespaarlening aan?

Mits je aan een aantal voorwaarden voldoet, kan de energiebespaarlening online aangevraagd worden via het Nationaal Energiefonds. Door een berekening te maken zie je snel welke aflossingstermijnen en rentepercentages van toepassing zijn en is ook de aanvraag te regelen.

Kan mijn Energiebespaarlening ook voor diensten van Wesselink Isolatie worden gebruikt?

Ja dat kan, meerdere klanten gingen u al voor. De Energiebespaarlening wordt in de vorm van bouwkrediet gestort. Hierdoor kan het bedrag bij elk gecertificeerd isolatiebedrijf worden besteed. Wesselink Isolatie voldoet aan alle voorwaarden zoals gesteld door het Nationaal Energiefonds en adviseert u graag over de beste isolatieoplossing.

Kan ik ook nog aanspraak maken op subsidies op het gebied van woningisolatie?

In Nederland zijn tal van subsidieregelingen beschikbaar. In tegenstelling tot de Energiebespaarlening worden veel subsidieregelingen op lokaal niveau bepaald. Het is dus vaak van uw gemeente afhankelijk welke subsidies beschikbaar zijn. De Rijksoverheid biedt in samenwerking met Milieu Centraal een handige online check waarbij per gemeente alle mogelijkheden worden weergegeven. Deze check is te vinden op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Bron: Nationaal Energiebespaarfonds | Rijksoverheid | Energiesubsidiewijzer.nl