Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Dakopbouw en aanbouw milieuvriendelijk isoleren

Meer ruimte in huis, optimaal wooncomfort en energie besparen. Met een milieuvriendelijk geïsoleerde aanbouw of dakopbouw, is dat allemaal mogelijk. Waar moet je op letten bij de constructie, fundering en isolatie van de op- en aanbouw?

Kiezen voor een aan- of dakopbouw
Als de locatie van het huis gunstig is, is het vaak voordeliger om een woning uit te breiden, dan om te verhuizen. Meer ruimte vermeerdert de waarde van het huis. Als andere huiseigenaren in de straat of buurt eenzelfde soort uitbreiding willen, is het nog voordeliger. Voor een aan- of opbouw is vaak geen vergunning nodig. Voor het plaatsen van een dakopbouw of optopping wel.

Lichte constructie
Zowel bij een aan- of dakopbouw is een lichte constructie wenselijk. Bij een lichte dakopbouw hoeven de constructie en fundering van het huis meestal niet verstevigd te worden. Dit brengt de verbouwingskosten flink omlaag. Ook bij een aanbouw spaart een lichte constructie kosten uit op de fundering.

Voordelen houtskeletbouw
Houtskeletbouw (HSB) is bij uitstek een lichte bouwconstructie. Houtskeletbouw isoleert – met dezelfde dikte – beter dan traditionele spouwmuurisolatie. Hout isoleert namelijk beter dan (kalk)steen én er is in de HSB-constructie ruimte voor een dikker isolatiepakket. Om de ‘look and feel’ van een stenen huis te behouden, kan een spouw en stenen muur rond de HSB-constructie worden geplaatst.

Een ademend huis
Goede isolatie van de aan- en dakopbouw zorgt voor een prettig woonklimaat en bespaart op het energiegebruik. Cellulose, houtvezel, katoen, isovlas, of wol isoleren net zo goed als traditionele isolatiematerialen zoals glas- en steenwol. Door te kiezen voor milieuvriendelijke isolatiematerialen, kies je voor een huis dat echt ‘ademt’. De materialen bufferen en reguleren vocht. Dat is goed voor mens én milieu.

Aanschaf milieuvriendelijke isolatie
Bent u toe aan het kopen van de isolatiematerialen? Voor de aanschaf van houtvezelisolatieplaten, isovlas en isolatieplaten van cellulose kunt u terecht bij Wesselink Isolatie. Homatherm Houtflex houtvezelplaten worden het meest toegepast. De isolerende eigenschappen zijn uitstekend, de kosten zijn beperkt en zijn verkrijgbaar in diktes van 30-200 mm. Bestel ze direct via de online groothandel.