Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Nevima IVI-Centraalregel

De IVI-Centraalregel is een variant van de IVI-Spijkerregel die al ruim 50 jaar zijn geluidsisolerende kwaliteiten bewijst. De IVI-Centraalregel is in 30 of 40 mm hoog te krijgen. De regel bestaat uit een 20 mm spaanplaatregel met daaronder een gelijmde en mechanisch bevestigde ecologische laag kokosvilt van 10 of 20 mm. In de spaanplaatregel zijn om de 290 mm gaten van Ø 20 mm aangebracht. Door het vastdraaien van een schroef met volgring (< 20 mm) in het gat zal de ring het kokosvilt indrukken en vastzetten. Hierdoor worden zijwaartse verplaatsingen en contactbruggen uitgesloten. Door deze uitgekiende bevestigingsmethode kan op eenvoudige wijze een akoestisch ontkoppelde vrijhangend plafond worden gemaakt. Na het aanbrengen van de IVICentraalregel wordt vervolgens een absorberende spouwvulling aangebracht. De constructie wordt daarna afgesloten met een beplating en rondom blijvend flexibel afgekit. Deze beplating wordt uitsluitend geschroefd op de (ontkoppelde) regel met een kleine spouw bij de randen om contactbruggen te voorkomen.

Toepassingen

Net als de IVI-Spijkerregel wordt de IVI-Centraalregel toegepast om een hoogwaardige geluidsisolerend plafond te maken. De IVI-Centraalregel is zeer geschikt bij situaties waar een beperkt bevestigingsvlak beschikbaar is, zoals op de kopse kant van een balk. Hierdoor is de IVI-Centraalregel ideaal om in de houtskeletbouw te worden gebruikt. Daarnaast is de regel ontworpen voor het verbeteren van de geluidsisolatie van standaard dakelementen. Ook is de regel goed toe te passen wanneer slechts een beperkte spouwdiepte mogelijk is.

Voordelen

Technische gegevens

Afmetingen

Nevima IVI-Directhanger

De Nevima IVI-Directhanger wordt toegepast bij een combinatie een vrijdragend plafond. De IVI Directhanger zorgt hierbij voor een trillingvrije ophanging van de plafondconstructie bestaande uit metalen C profielen aan de bestaande constructie. De directverbinder is hierbij verstelbaar voor lengtes tussen de 70 en 115 mm. Hierdoor kan het product zeer goed worden gebruikt voor ongelijke ondergronden. De IVI Directhanger van Nevima is geschikt voor 27 x 60 mm metalen C profielen.  Het product is uitgevoerd in 1 mm verzinkt staal in combinatie met 10 mm hoogwaardig synthetisch vilt.

Technische eigenschappen:

Materiaal:– 1 mm sendzimir verzinkt staal
H x B x L:70/115 x 80 x 95 mm
Vilt:10 mm dik
Eigenschappen:Synthetische vezel; blijvend elastisch; verouderingsbestendig; kierdichtend en trillingdempend. Bestaat voor 100% uit hergebruikte materialen.
Website fabrikant:Nevima IVI Directhanger

 

Nevima IVI-Kruisverbinder

De Nevima IVI-Kruisverbinder wordt toegepast bij een combinatie van zowel een akoestische voorzetwand als een vrijdragend plafond. De Kruisverbinder zorgt hierbij voor een trillingvrije koppeling tussen de twee constructies. De kruisverbinder is geschikt voor 27 x 60 mm metalen C profielen en is uitgevoerd in 1 mm verzinkt staal in combinatie met 13 mm hoogwaardig synthetisch vilt.

Technische eigenschappen:

Materiaal:– 1 mm sendzimir verzinkt staal
H x B x L:65 x 60 x 80 mm
Vilt:13 mm dik
Eigenschappen:Synthetische vezel; blijvend elastisch; verouderingsbestendig; kierdichtend en trillingdempend. Bestaat voor 100% uit hergebruikte materialen.
Website fabrikant:Nevima IVI Kruisverbinder

 

Nevima IVI-Metaalregel

De Nevima IVI-Metaalregel wordt toegepast bij akoestische voorzetwanden door de unieke ontkoppelende eigenschappen. De IVI-metaalgelels vormen de basis van een voorzetwand en zijn voorzien van een speciale viltlaag. Deze viltlaag dempt (geluids-)trillingen volledig waardoor de voorzendwand trillingsvrij (ontkoppeld) komt te staan. De IVI-metaalregel wordt zowel bij de aanhechting tussen vloer en wand gebruik als bij het plafond en de wand. Dit zorgt voor maximale geluidsisolatie.

Technische eigenschappen:

U-profiel:– 0.60 mm sendzimir verzinkt staal
H x B x L:40 x 50, 75 of 100 x 3000 mm
Montagegat:dia 30 mm H.O.H. 300 mm
Vilt:resp. 21 en 8 mm
Eigenschappen:Synthetische vezel; blijvend elastisch; verouderingsbestendig; kierdichtend en trillingdempend. Bestaat voor 100% uit hergebruikte materialen.
Website fabrikant:Nevima IVI

 

Nevima IVI-Spijkerregel

Een Nevima IVI-Spijkerregel® bestaat uit twee duurzame flexibele lagen van gelatexeerd kokosvilt. Hierop is een regel verlijmd van watervast spaanplaat. Met de IVI-Spijkerregels wordt een verend regelwerk gemaakt, waarop een afwerkbeplating wordt aangebracht van bijvoorbeeld gipskarton- of gipsvezelplaten. Deze platen voegen de belangrijke factor massa toe.

De isolerende eigenschappen van een voorzetconstructie afhankelijk van een tweetal factoren. Zo geldt hoe groter de spouw hoe beter de werking. Nevima levert daarom spijkerregels in drie dikten (40, 60 en 80 mm) die een zelfde spouwdiepte creëren. Verder geeft een grotere massa op de spijkerregels een betere werking. Nevima adviseert dan ook om een verspringende dubbele beplating aan te brengen.

De elastische dempingstrook van de spijkerregel bestaat uit 2 lagen 10 mm gelatexeerd kokosvilt. Bij de spijkerregels is de dempingstrook mechanisch bevestigd zodat het hangende gewicht de strook niet los kan lostrekken. In deze dempingstrook zijn bevestigingsgaten van 8 mm gestanst.

Toepassingen

Net als de IVI-Centraalregel wordt de IVI-Spijkerregel toegepast breed toegepast voor hoogwaardige geluidsisolatie. De montage van IVI-Spijkerregels is vrij eenvoudig en kan zowel voor geluidswerende vloeren, plafonds en wanden gebruikt worden.

Technische gegevens

Afmetingen

Nevima Kokos 300 ondervloer 10 mm

Zeer duurzame ondervloer is speciaal geschikt voor onder zand cement dekvloeren

Het Nevidek kokos 300 vilt is van kokosvezels gemaakt en heeft zijn dichtheid verkregen door middel van een vernadeling. Het vilt is tweezijdig gelatexeerd waardoor het zijn uitstekende vormstabiliteit verkrijgt.
Nevidek kokos 300 wordt als plaat geleverd. Het vilt kan de navolgende functies vervullen:

Toepassingen

Met Nevidek kokos 300 kunnen hoogwaardige zwevende dekvloeren in een “droge” en “natte” uitvoering worden gemaakt die de eisen uit het Bouwbesluit ruim overtreffen.
Nevidek kokos 300 wordt toegepast in ruimtes met te verwachten hoge belastingen (tot 1000 kg/m2) zoals horeca, discotheken,
bioscopen e.d.. Voor hoge geluidseisen of ruwe ondergrond wordt Nevidek kokos 300 in 2 lagen aangebracht.

Voordelen:

Technische specificaties:

Productinformatieblad fabrikant ››

Leginstructie fabrikant ››

Nevima Nevidek Basic Kokos zwevende dekvloer 24 mm

Het systeem met de laagste opbouwhoogte is de Nevidek Basic. Deze zwevende deklvoer bestaat uit een 18 mm Nevidek Basic-plaat en een 6 mm duurzaam verende laag Nevidek Kokos. Het Nevidek Kokos vilt is van milieuvriendelijke kokosvezels gemaakt en is tweezijdig gelatexeerd. De Nevidek Kokos heeft hierdoor een uitstekende vormstabiliteit en blijvende veerkracht, ook bij hoge belastingen. Zelfs bij extreme overbelasting houden de kokosvezels hun herstellend vermogen.

Toepassingen

Met Nevidek kunnen hoogwaardige zwevende vloeren in een ‘droge’ uitvoering worden gemaakt. De Nevidek systemen zijn ontwikkeld voor lichte draagconstructies zoals houten vloeren. Door de samenstelling zijn de systemen echter ook zeer geschikt om te worden toegepast op beton en vloeren die zwaar belast worden, zoals in de horeca. Op de platen kunnen de meeste gangbare vloerbedekkingen rechtstreeks worden aangebracht.

Voordelen

Afmetingen

Productinformatieblad fabrikant ››

Leginstructie fabrikant ››

Nevima Nevidek Pro Kokos zwevende dekvloer 34 mm

Zeer duurzame zwevende dekvloer (ondervloer) geschikt voor elke vloerafwerking

Het Nevidek Pro-paneel is opgebouwd uit twee onderling verlijmde 12 mm MBM-platen (MBM=Mineral Bound Magnesium). Deze platen liggen op een hoogwaardige verende laag van 10 mm Nevidek Kokos 300. Het Nevidek Kokos 300 vilt is van milieuvriendelijke kokosvezels gemaakt en is tweezijdig gelatexeerd. Het vilt heeft hierdoor een uitstekende vormstabiliteit en blijvende veerkracht, ook bij hoge belastingen. Zelfs bij extreme overbelasting zullen de kokosvezels niet bezwijken of verpulveren.
De MBM-toplaag is een cementgebonden plaat en heeft hierdoor de volgende voordelen:

Door de samenstelling van de platen kunnen alle gangbare vloerbedekkingen rechtstreeks op de vloer worden aangebracht. De onder- en bovenplaat zijn onderling verspringend om ook onder de naden een optimale drukverdeling te verkrijgen.

Voordelen:

Technische specificaties:

Productinformatieblad fabrikant ››

Leginstructie fabrikant ››

Nevima randstrook zelfklevend vilt 24 mm

Vilten randstrook voor akoestische ontkoppeling van zwevende dekvloeren

De Nevima randstrook wordt toegepast als ontkoppeling tussen een zwevende dekvloer (zoals de Nevima Nevidek Pro) en de muur. Dit zorgt voor maximaal resultaat als het gaat om geluidsisolatie en helpt contactbruggen voorkomen. De randstrook is 24 mm breed en wordt op een rol geleverd van 10 meter lang. De strook bestaat uit hoogwaardig vilt met blijvende akoestische werking en kan eenvoudig via de zelfklevende laag op de muur aangebracht worden.

Voordelen:

Technische specificaties:

Nevima randstrook zelfklevend vilt 28 mm

Vilten randstrook voor akoestische ontkoppeling van zwevende dekvloeren

De Nevima randstrook wordt toegepast als ontkoppeling tussen een zwevende dekvloer (zoals de Nevima Nevidek Pro) en de muur. Dit zorgt voor maximaal resultaat als het gaat om geluidsisolatie en helpt contactbruggen voorkomen. De randstrook is 28 mm breed en wordt op een rol geleverd van 10 meter lang. De strook bestaat uit hoogwaardig vilt met blijvende akoestische werking en kan eenvoudig via de zelfklevende laag op de muur aangebracht worden.

Voordelen:

Technische specificaties: