Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x
Katoen-isolatie van afgedankte kleding

Katoen-isolatie

Katoen-isolatie wordt gemaakt van afgedankte kleding. Het wordt geproduceerd in Noord Frankrijk en is verkrijgbaar in plaat en rolvorm in allerlei verschillende diktes. Katoen-isolatie bestaat voor ongeveer 85 % uit katoenvezels en voor 15 % uit polyestervezels. Kantoen-isolatie wordt in Nederland voornamelijk verkocht onder de merknaam Metisse en is een biobased isolatiemateriaal.

Andere biobased isolatiematerialen zijn cellulose, houtvezel en vlas.

duurzaam isoleren

De duurzame resultaten van katoen-isolatie

3,4 kg

CO2-opslag

Bij een isolatiewaarde van Rd = 3,5 is 7,2 kg CO2 opgeslagen in het materiaal. Deze CO2 is door bomen (de grondstof van papier) uit de atmosfeer gehaald.

€ 0,36

Milieukostenindicator

De milieukosten indicator (MKI) vat alle milieueffecten samen in euro’s per m2 (Rd = 3,5) isolatiemateriaal. Bij steenwol is dit € 0,84.

JA

Damp-open

Dampopen en vochtregulerende isolatiematerialen zorgen voor een gezond binnenklimaat en een bouwfysisch veilige constructie.

75 %

Herbruikbaarheid

Dit betreft een schatting van de kwalitatieve herbruikbaarheid na demontage uit bouwsituatie. Nader onderzoek volgt.

In deze vormen is katoen-isolatie beschikbaar

Katoen isolatie plaat

Platen

De katoen-isolatieplaten van Metisse zijn verkrijgbaar in verschillende densiteiten: in 20, 25 en 45 kg/m3. Daarnaast is het materiaal in vele diktes verkrijgbaar van 20 tot 200 mm. De afmeting van de platen is 120 x 60 cm.

katoen isolatie op rol

Rollen

De katoen-isolatierollen van Metisse zijn verkrijgbaar met een densiteit van 20 kg/m3. Daarnaast is het materiaal in diktes verkrijgbaar van 50, 80, 100 en 120 mm. De breedte van de rol is 60 cm.

Specificaties

Isolatie waardeisolatie waarde katoen

 

brandklasse

brandklasse katoen

In Le Relais worden jaarlijks een miljoen afgedankte spijkerbroeken gerecycled voor het produceren van katoen-isolatie.

Waarom kiezen voor Wesselink

bio based wesselink

Biobased materialen

Wij werken met biobased isolatiematerialen. Deze isolatieproducten slaan CO2 op bij de groei van het gewas (waaruit het materiaal gemaakt is). Door de zeer lage uitstoot tijdens de productie blijven deze producten per saldo positief (Net zero).

Cellulose-isolatie >
wesselink model

Duurzame bedrijfsvoering

Investeren in schonere productiemethodes en bedrijfsprocessen en compenseren waar dat nog niet haalbaar is. Zowel technisch al prijstechnisch zodat we onze klanten tegen een concurrerende prijs kunnen ontzorgen.

Meer over ons >
wesselink isolatie

Wooncomfort

Geweldig wooncomfort door een beteren thermische buitenschil en een goede akoestische kwaliteiten. En uiteraard CO2 positief vanaf dag 1 door gebruik biobased materialen i.p.v. conventionele isolatiematerialen.

Thermische isolatie >