I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x
houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie

Houtvezelisolatie is een biobased isolatiemateriaal dat al jaren wordt toegepast in tal van constructies.  Houtvezelisolatie is een reststroom uit de houtindustrie en wordt geproduceerd in het Zuid-Duitsland. De houtsoort die gebruikt wordt is spar en zilverspar.

Andere biobased isolatiematerialen zijn cellulose, katoen en vlas.

duurzaam isoleren

De duurzame resultaten van houtvezelisolatie

23,1 kg

CO2-opslag

Bij een isolatiewaarde van Rd = 3,5 is 23,1 kg CO2 opgeslagen in het materiaal. Deze CO2 is door bomen (de grondstof van papier) uit de atmosfeer gehaald.

-€ 0,23

Milieukostenindicator

De milieukosten indicator (MKI) vat alle milieueffecten samen in euro’s per m2 (Rd = 3,5) isolatiemateriaal. Bij steenwol is dit € 0,84.

JA

Dampopen

Dampopen en vochtregulerende isolatiematerialen zorgen voor een gezond binnenklimaat en een bouwfysisch veilige constructie.

75 %

Herbruikbaarheid

Percentage wat kwalitatief herbruikbaar is na demontage uit bouwsituatie (100 % recyclebaar).

In deze vormen is houtvezelisolatie beschikbaar

houtvezel isolatie

Vlokken

Houtvezel is verkrijgbaar in de vorm van isolatievlokken. Deze zijn vaak verpakt in zakken van 15 kg. De vlokken moeten worden verwerkt middels een zogenaamde inblaas methode. Hiervoor is een minimale ruimte nodig van circa 150 mm. De meest gangbare fabrikanten zijn Gutex thermofibre en Steico.

houtvezel isolatieplaat

Platen

Houtvezel is verkrijgbaar in de vorm van soepele en harde isolatieplaten in vele verschillende diktes en afmetingen. Deze platen zijn te gebruiken in wandconstructies maar ook als buitenbeplating (beloopbare plaat) voor dak en gevelconstructies.. De platen zijn op maat te zagen met een cirkelzaag of een isolatiemes. De meest gangbare fabrikanten zijn Gutex en Pavatex.

Specificaties

Isolatiewaarden

isolatie waarde houtvezel

Brandklassebrandklasse houtvezel

Houtvezel heeft de hoogste opslag CO2 van alle biobased materialen met daarnaast een goede isolatiewaarde. Door de goed doorontwikkelde producten is het bijna op elke plaats in een gebouw toe te passen.

Waarom kiezen voor Wesselink

bio based wesselink

Biobased materialen

Wij werken met biobased isolatiematerialen. Deze isolatieproducten slaan CO2 op bij de groei van het gewas (waaruit het materiaal gemaakt is). Door de zeer lage uitstoot tijdens de productie blijven deze producten per saldo positief (Net zero).

wesselink model

Duurzame bedrijfsvoering

Investeren in schonere productiemethodes en bedrijfsprocessen en compenseren waar dat nog niet haalbaar is. Zowel technisch al prijstechnisch zodat we onze klanten tegen een concurrerende prijs kunnen ontzorgen.

Lees meer >
wesselink isolatie

Wooncomfort

Geweldig wooncomfort door een beteren thermische buitenschil en een goede akoestische kwaliteiten. En uiteraard CO2 positief vanaf dag 1 door gebruik biobased materialen i.p.v. conventionele isolatiematerialen.

Lees meer >