Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x

Duurzaam & ecologisch isoleren

Wesselink isolatie bouwt aan een gezonde en klimaatadaptieve toekomst. Dit doen we al 10 jaar. De beste manier om energieverbruik te verminderen, comfort te verbeteren en CO2-opslag te creëren is kiezen voor 100% biobased isoleren. De duurzame isolatie waar wij voor kiezen draagt bij aan het tegengaan van klimaatverandering door langdurige opslag van CO2 die is opgenomen door de groei van planten. Daarnaast kiezen wij voor de beste biobased materialen met eigenschappen die bijdragen aan een verbeterde leefomgeving, vermindering van geluidsoverlast en een reductie van energiegebruik.

Duurzaam isoleren in circulaire bouw

Duurzame isolatie: biobased versus circulair

Samen met New Economy deed Wesselink Isolatie onderzoek naar verschillende soorten isolatiemateriaal waarbij generatieve isolatiematerialen, duurzame isolatiematerialen en conventionele isolatiematerialen naast elkaar werden bekeken. In de grafiek zie hebben de verschillende materiaal categorieën een eigen kleur. Tot slot hebben we de positie van het materiaal ten opzichte van elkaar genomen door biobased en circulair tegen elkaar af te zetten op de Y- en de X-as. De conclusie uit deze tabel is dat cellulose, houtvezel en vlas op beide assen goed scoren.

Duurzame isolatiematerialen:

Biobased isolatiematerialen

  • Hernieuwbare grondstoffen
  • C02 generatief tijdens groei
  • Isolatiewaarde gemiddeld
  • Positieve MKI score
  • Damp open

Conventionele isolatiematerialen

  • Isolatiewaarde gemiddeld tot hoog
  • Veel CO2 uitstoot bij productie van isolatiematerialen
  • Kan schadelijk zijn voor de gezondheid
  • Hoge MKI score
duurzaam isoleren

Grondstoffen voor duurzame materialen

Krant

Cellulose-isolatie

Cellulose-isolatie met als basismateriaal oude kranten.

Hout

Houtvezelisolatie

Houtvezel isolatie met als grondstof sparrenhout.

Denim

Katoenisolatie

Katoenisolatie met als grondstof afgedankte spijkerbroeken.

Vlas

Vlasisolatie

Vlasisolatie met als grondstof vlas