Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x
Cellulose vlokken: zo worden ze gemaakt

Cellulose

Cellulose-isolatie is gemaakt van oude kranten. Oude kranten worden vermalen in de fabriek en er worden zouten aan toegevoegd om het materiaal bestand te maken tegen brand en schimmel. De productie van cellulose-vlokken kost weinig energie. Daarnaast wordt cellulose geproduceerd in West-Europa.

Andere biobased materialen zijn katoen, houtvezel en vlas.

duurzaam isoleren

Eigenschappen cellulose isolatie

7,2 kg

CO2-opslag

Bij een isolatiewaarde van Rd = 3,5 is er 7,2 kg CO2 opgeslagen in het materiaal. Deze CO2 is door bomen (de grondstof van papier) uit de atmosfeer gehaald.

-€ 0,01

Milieukosten indicator

De milieukosten indicator (MKI) vat alle milieueffecten samen in euro’s per m2 (Rd = 3,5) isolatiemateriaal. Bij steenwol is dit € 0,84.

JA

Dampopen

Dampopen en vochtregulerende isolatiematerialen zorgen voor een gezond binnenklimaat en een bouwfysisch veilige constructie.

0,038

W/mK

Warmteweerstand = dikte in m1/ lambda-waarde in W/mK = 100 mm Cellulose/ 0,038 = Rd 2,63 m²K/W.

In deze vormen is cellulose-isolatie beschikbaar

Cellulose-vlokken

Cellulose-vlokken

Cellulose is verkrijgbaar in de vorm van isolatievlokken. Deze zijn vaak verpakt in zakken van 12,5 kg. De cellulose-vlokken moeten worden verwerkt middels een zogenaamde inblaas methode. Hiervoor is een minimale ruimte nodig van circa 150 mm. Lees meer

Cellulose-plaat

Platen

Cellulose is verkrijgbaar in de vorm van soepele isolatieplaten van 40 mm tot 80 mm dikte. Deze platen zijn te gebruiken in wandconstructies van metalstud of hout. De platen zijn op maat te zagen met een cirkelzaag of een isolatiemes. Lees meer

Specificaties

Isolatie waarde

 

isolatie waarde cellulose

Brandklasse

brandklasse cellulose-vlokken

Ideale isolatie voor buiten houden van zomerwarmte. Naast het isoleren tegen winters weer is cellulose ook een zeer goede bescherming tegen zomerhitte. De warmte wordt buiten gehouden door de hoge fase verschuiving van het materiaal.

Waarom kiezen voor Wesselink

bio based wesselink

Biobased materialen

Wij werken met biobased isolatiematerialen. Deze isolatieproducten slaan CO2 op bij de groei van het gewas (waaruit het materiaal gemaakt is). Door de zeer lage uitstoot tijdens de productie blijven deze producten per saldo positief (Net zero).

Cellulose-isolatie >
wesselink model

Duurzame bedrijfsvoering

Investeren in schonere productiemethodes en bedrijfsprocessen en compenseren waar dat nog niet haalbaar is. Zowel technisch al prijstechnisch zodat we onze klanten tegen een concurrerende prijs kunnen ontzorgen.

Meer over ons >
wesselink isolatie

Wooncomfort

Geweldig wooncomfort door een beteren thermische buitenschil en een goede akoestische kwaliteiten. En uiteraard CO2 positief vanaf dag 1 door gebruik biobased materialen i.p.v. conventionele isolatiematerialen.

Thermische isolatie >