Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

De warmtevraag van een woning omlaag brengen. Daar verduurzaam je woning écht mee. Zo verbruik je minder energie, bespaar je op de kosten en verminder je de CO2-uitstoot. Hoe doe je dit? Door je woning te isoleren en niet alleen te investeren in de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp.

Duurzame bron of duurzaam verbruik?
Veel huizenbezitters die hun woning willen verduurzamen, kiezen voor de aanschaf van zonnepanelen of een warmtepomp. De aanschaf hiervan is gesubsidieerd én verdient zich binnen beperkte tijd terug. Naast dat zo’n apparaat er fancy uitziet, wekt het duurzame energie op. Zo komen we van het gas af en verminderen we de CO2-uitstoot. Een heel goed idee dus.

Maar het is nog beter om het energieverbruik te verminderen en de energie die je hebt zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Isoleren van een woning voorkomt dat de zo duurzaam opgewekte energie je huis uitstroomt. Met minder dan 15.000 euro halveer je de CO2-uitstoot van je woning, bespaar je meer dan 1.000 euro per jaar op de energierekening en woon je comfortabeler. Waarom kiezen niet meer mensen voor het isoleren van hun woning?

Spouwmuurisolatie kost minder dan 2.000 euro en verdient zich binnen 4 jaar terug. Maar het is niet zichtbaar, zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Daardoor raakt isoleren onderbelicht bij het verduurzamen of verbouwen van een woning. Daarnaast kan het een tijd duren voor je de investering terugverdient; de terugverdientijd van veel andere isolatiemaatregelen dan spouwmuurisolatie is tien tot vijftien jaar. Omdat het Rijk van het gas af wil, zijn zonnepanelen en warmtepompen gesubsidieerd en heb je zonnepanelen al na zeven jaar terugverdiend. De drempel is voor mensen dus lager.

Het brede plaatje
Hoe kunnen we isolatie beter onder de aandacht brengen? Hoe gaan we de CO2-uitstoot van gebouwen verlagen? Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te behalen, moet de CO2-uitstoot van gebouwen namelijk met 90% omlaag. In de afgelopen zeven jaar is het aantal bestaande woningen dat wordt geïsoleerd niet gegroeid, terwijl er in Nederland 5,6 miljoen woningen staan die onvoldoende zijn geïsoleerd. Door deze woningen te isoleren, verminderen we de CO2-uitstoot met 4,2 miljoen ton. Dit is meer dan de 3,4 miljoen ton CO2 die de ‘gebouwde’ omgeving in 2030 moet besparen.

Bij de overheid begint het kwartje te vallen. Waar tot nu toe alleen de focus ligt om van het gas af te komen en energie van hernieuwbare bronnen te gebruiken, wil men nu ook de verlaging van de warmte- en energievraag stimuleren. In de klimaatplannen voor 2030 wil men 1,5 miljoen van de 7,7 miljoen woningen aardgasvrij maken; na-isolatie van woningen bleek niet nodig te zijn om de klimaatdoelen te behalen. Maar er komt een niet-bindende norm voor de energiebesparing per woning, met een isolatiegraad die je per jaar moet kunnen bereiken. Dit levert particulieren financiële voordelen op. Niets is zeker, maar één van de mogelijkheden is dat particulieren de overdrachtsbelasting terug krijgen. Ook is het rendement van isolatie hoger als prijs van gas stijgt.

Kijk vooruit
Wat let je om zelf stappen te ondernemen en je huis goed te isoleren? Als je als aannemer of woningeigenaar nu alvast maatregelen neemt, vermindert de CO2-uitstoot zeker én ben je klaar voor toekomstige klimaatdoelstellingen.

Vraag het de specialist
Wil je meer weten over na-isolatie van woningen of bedrijfspanden of zoek je een deskundige samenwerkingspartner? Wesselink Isolatie is dé specialist op het gebied van milieubewust isoleren, met bijvoorbeeld cellulose of houtvezel isolatie. Neem contact op voor meer informatie.

Bronnen: NRC.nl, Wesselink Isolatie

Wilt u uw huis isoleren? Denk dan eens aan het afsluiten van een Energiebespaarlening! Het Energiebespaarfonds is in het leven geroepen om te besparen op uw energiekosten. Met een Energiebespaarlening kunt u dus ook uw huis laten isoleren. Door het gunstige rentetarief kunt u – afhankelijk van het energieverbruik – de kosten van de lening betalen uit de opbrengst van de energiebesparing. Dit geeft de mogelijkheid om te kiezen voor écht kwalitatief hoogwaardig en – waar mogelijk – milieuvriendelijk isoleren van uw dak, gevel en vloer. Een goed geïsoleerd huis verhoogt het wooncomfort en kan bijdragen aan het waardebehoud van de woning. Door het energieverbruik te beperken, vermindert u ook nog eens uw CO2- uitstoot.

Dakisolatie
Dakisolatie aan de binnen- of buitenzijde levert het grootste rendement op. Er zijn verschillende mogelijkheden om een dak te isoleren, waarbij men onder andere kijkt naar de stand van het dak. Als men een goede dampremmende folie gebruikt, is isoleren aan de binnenzijde heel goed mogelijk. Zo voorkomt men dakrot, wat in het verleden door onkundige verwerking is opgetreden. Een onverwarmde zolder in combinatie met een geïsoleerde zoldervloer of plafond van de verdieping eronder, is ook een uitstekende dakisolatie.

Gevelisolatie
Gevelisolatie kan op diverse manieren, afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden in huis. Binnengevelisolatie – waaronder het plaatsen van voorzetwanden of inblazen van cellulose – is ideaal in bijvoorbeeld monumenten. Zo behoudt u de uitstraling van het pand.

Vloerisolatie & bodemisolatie
Vloerisolatie en bodemisolatie – ook wel kruipruimte – isolatie genoemd -, houden vocht en koude buiten. Een uiterst effectieve en milieuvriendelijke manier om uw kruipruimte te isoleren, is bijvoorbeeld schelpenisolatie. Door vocht buiten te houden, voorkomt u schimmel of insecten in huis. Warme voeten zorgen voor een prettig leefklimaat.

Advies nodig?
Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft als voorwaarde is dat de isolatie wordt aangebracht door een deskundige installateur. Ook dient te isolatie te voldoen aan een bepaalde R-waarde. Wesselink Isolatie geeft deskundig advies en brengt de thermische isolatie aan. Als u kiest voor Wesselink Isolatie, kunt u uw huis ook nog eens met milieuvriendelijke materialen laten isoleren. Goed voor de portemonnee én goed voor het milieu dus!

 

De helft van het budget dat de Rijksoverheid beschikbaar heeft gesteld voor de subsidie op woningisolatie is inmiddels aangevraagd door huiseigenaren. Van het totale budget is na 5 maanden nog 30 miljoen euro van de in totaal 60 miljoen euro beschikbaar.

De subsidieregeling maakt het mogelijk om bij twee of meer thermische isolatiemaatregelen to 20% subsidie te krijgen op de isolatiekosten. De regeling is toepasbaar op bijvoorbeeld het combineren van gevelisolatiedakisolatie en kruipruimte isolatie met schelpen.

Bijna alle woningen in Nederland hebben wel een vorm van isolatie, maar dit is vaak onvoldoende of niet op de juiste manier toegepast. Zeker bij woningen met een bouwjaar voor 1992 is de isolatie vaak onvoldoende en is op dit vlak veel winst te behalen.

Uit onderzoek blijkt dat huiseigenaren het isoleren van de woning als een drempel zien door de mogelijke kosten en het verwachtte eindresultaat. In de praktijk blijkt echter dat de inschatting van de kosten vaak te hoog is en die van de baten vaak te laag. Met de campagne ‘Energie besparen doe je nu’ probeert de Rijksoverheid in samenwerking met Milieu Centraal, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) huiseigenaren hierover voor te lichten en isolatie te stimuleren.

De campagne loopt nog tot eind 2019. Wel is het de vraag of de subsidieregeling met de huidige hoge vraag tot die tijd beschikbaar blijft.

Bron: Rijksoverheid.nl

De Rijksoverheid is in samenwerking met Milieu Centraal een nieuwe campagne over isoleren gestart met de slogan Energie besparen doe je nu. Het doel is om woningeigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren en de onwetendheid op dit vlak aan te pakken.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen geen idee hebben wat isoleren eigenlijk kost, daarnaast schat 60 to 70% van de mensen te laag in wat het op kan leveren. Wel blijkt dat ondervraagden erg positief staan tegenover energiebesparende maatregelen. Isoleren scheelt immers niet alleen in de stookkosten en is goed voor het milieu, maar zorgt ook voor meer comfort in huis.

Rekenvoorbeelden

De website voor de campagne, energiebesparendoejenu.nl, geeft een aantal handige rekenvoorbeelden van  wat isolatie oplevert:

Investeren in isolatie loont dus wel degelijk.

Subsidies en leningen

Naast het wijzen op de voordelen van isolatie wil de overheid ook wijzen op de huidige subsidiemogelijkheden en leenmogelijkheden voor een woningeigenaar die wil isoleren. Zo kan deze een subsidie van ongeveer 20% krijgen bij het in één keer toepassen van twee isolatiemaatregelen (vloer, dak, gevel, spouwmuur of ramen). Daarnaast zijn er ook subsidiemogelijkheden voor driedubbel glas of bijvoorbeeld een warmtepomp.

Tot slot is het ook mogelijk om een goedkope lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. Dit is ook te combineren met de subsidiemogelijkheid zoals eerder beschreven, maar ook met lokale regelingen van gemeente of provincie.

Bron: Rijksoverheid.nl

 

 

Het Rijk stelt ruim 60 miljoen beschikbaar voor een nieuwe subsidie regeling voor energiebesparende maatregelen aan de eigen woningen, zoals (na) isolatie. Om in aanmerking te komen moeten tenminste twee soorten isolatie van voldoende omvang worden toegepast. Het gaat hierbij om het isoleren van het dak, de gevel, de vloer/bodem of spouwmuur of het aanbrengen van hoogrendementsglas.

De nieuwe subsidie regeling is landelijk beschikbaar en dekt, mits aan alle voorwaarden wordt voldaan, ongeveer 20 procent van de totale isolatiekosten. Naast particuliere woningeigenaren komen ook VvE’s met een complex koopwoningen in aanmerking. Verenigen van Eigenaren krijgen daarnaast subsidie op zaken als energieadvies of het opstellen van een meerjarig duurzaam onderhoudsplan.

Naast de subsidie voor het toepassen van twee soorten isolatie, kunnen aanvullende werkzaamheden ook in aanmerking komen. Denk bijvoorbeeld aan energiezuinige kozijnen, isolerende deuren, het toepassen van warmteterugwinning of het plaatsten van driedubbel glas. Wordt het hele gebouw of huis van een zeer energiezuinig pakket aan isolatie maatregelen voorzien dan krijgt men zelfs een bonus van € 4.000,- bovenop de subsidie. Bij VvE’s geldt de bonus per appartement.

In de eerste ronde, die loopt van 15 september tot 1 maart 2017, stelt het Rijk € 20,5 miljoen beschikbaar. Het aanvragen van de subsidie kan vanaf 15 september 2016 online bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

In het kort

Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de subsidie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Lees ook:

 

(Bron: Rijksoverheid & Rijksdienst voor Ondernemend Nederland)

Sinds begin 2016 is de Energiebespaarlening een feit. Particulieren huiseigenaren in Nederland kunnen een goedkope lening afsluiten voor het investeren in energiebesparende maatregelen. De lening is minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-, boetevrij af te lossen en heeft een vaste lage renten over de gehele looptijd. De Energiebespaarlening wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Energiebespaarfonds dat is gerealiseerd met financiële bijdragen van de Rijksoverheid, de ASN Bank en de Rabobank.

Voor welke energiebesparende maatregelen mag ik lenen?

In totaal zijn er 21 energiebesparende maatregelen waarvoor een lening mag worden afgesloten. Onder de maatregelen vallen onder andere meerdere vormen van thermische isolatie, maar ook zaken als biomassaketels en zonnepanelen. Hieronder een kleine selectie van isolatiemaatregelen die onder de Energiebespaarlening vallen:

Hoe vraag ik een Energiebespaarlening aan?

Mits je aan een aantal voorwaarden voldoet, kan de energiebespaarlening online aangevraagd worden via het Nationaal Energiefonds. Door een berekening te maken zie je snel welke aflossingstermijnen en rentepercentages van toepassing zijn en is ook de aanvraag te regelen.

Kan mijn Energiebespaarlening ook voor diensten van Wesselink Isolatie worden gebruikt?

Ja dat kan, meerdere klanten gingen u al voor. De Energiebespaarlening wordt in de vorm van bouwkrediet gestort. Hierdoor kan het bedrag bij elk gecertificeerd isolatiebedrijf worden besteed. Wesselink Isolatie voldoet aan alle voorwaarden zoals gesteld door het Nationaal Energiefonds en adviseert u graag over de beste isolatieoplossing.

Kan ik ook nog aanspraak maken op subsidies op het gebied van woningisolatie?

In Nederland zijn tal van subsidieregelingen beschikbaar. In tegenstelling tot de Energiebespaarlening worden veel subsidieregelingen op lokaal niveau bepaald. Het is dus vaak van uw gemeente afhankelijk welke subsidies beschikbaar zijn. De Rijksoverheid biedt in samenwerking met Milieu Centraal een handige online check waarbij per gemeente alle mogelijkheden worden weergegeven. Deze check is te vinden op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Bron: Nationaal Energiebespaarfonds | Rijksoverheid | Energiesubsidiewijzer.nl

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een landelijke subsidieregeling aangekondigd die sportverenigingen moet stimuleren duurzamer te zijn. Sportverenigingen kunnen reken op een subsidie van 30% op de investering. Onderdeel van de regeling zijn aanschaf van zonnepanelen en led-verlichting, maar bijvoorbeeld ook het thermisch isoleren van het clubgebouw, het clubhuis of de sportkantine.

Bij sportverenigingen beslaat de energierekening vaak 15% tot 20% van de totale begroting. Volgens de overheid valt hier dan ook nog veel winst te behalen. Daarbij komt dat investering in het terugdringen van energiegebruik een blijvend voordeel oplevert.

De subsidie voor sportverenigingen is beschikbaar vanaf een investering van €3000,-. Wordt daarnaast een officieel energieadvies ingewonnen dan wordt de subsidie met €500,- verhoogd.

>Meer informatie

Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

 

De Gemeente Amsterdam heeft het initiatief genomen om subsidie te geven op woningisolatie. Amsterdammers met een eigen huis die besluiten te investeren in woningisolatie kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage van de gemeente. Dit meldt de gemeente op haar website.

Amsterdammers met een koopwoning kunnen vanaf 14 mei 2013 uur tot en met 16 december 2013 subsidie aanvragen voor het isoleren van hun eigen woning. De einddatum zou kunnen vervroegen, want “op=op” aldus de Gemeente. U kunt subsidie aanvragen voor dak-, vloer- en gevelisolatie en voor dubbel glas.

De subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst van de online aanvragen.

Voorwaarden toekenning:

(bron: website Gemeente Amsterdam, 8 maart 2013)


Cellulose-isolatie is bewezen een zeer duurzame oplossing om uw huis te isoleren. Kijk verder op onze site voor meer informatie over dit milieuvriendelijke en duurzame isolatiemateriaal. Voor verdere vragen of een offerte kunt u altijd contact opnemen met Wesselink Isolatie B.V. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het maken van de juiste keuzes.

Gaat u het dak van uw woning isoleren? Dan kunt u subsidie krijgen van de gemeente Den Haag.Door goede isolatie van uw woning kunt u besparen op uw energieverbruik en uw wooncomfort verbeteren. Als u minder energie verbruikt is er minder CO2 uitstoot en draagt u bij aan een schoner milieu. Omdat de gemeente in 2040 klimaatneutraal wil zijn, wil ze particuliere huiseigenaren stimuleren zelf maatregelen te nemen om hun woning energiezuiniger en toekomstbestendiger te maken. Dakisolatie is een van die maatregelen.Voor de aanleg van een dakisolatie kunt u € 20 per vierkante meter subsidie krijgen, met een maximum van 70% van de daadwerkelijke kosten.Particuliere huiseigenaren, Vereniging van Eigenaren of particuliere verhuurders kunnen de subsidie aanvragen. De subsidie geldt voor woningen van voor 1985, woningen van na 1985 zijn meestal al voorzien van een goede isolatie.U kunt uw aanvragen indienen voor 1 november 2014. Is de subsidiepot eerder leeg? Dan kunt u geen subsidie meer aanvragen. De subsidie wordt na de werkzaamheden verstrekt.


Cellulose-isolatie is bewezen een zeer duurzame oplossing om uw huis te isoleren. Kijk verder op isoleren voor meer informatie over dit milieuvriendelijke en duurzame isolatiemateriaal. Voor verdere vragen of een offerte kunt u altijd contact opnemen met Wesselink Isolatie B.V. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het maken van de juiste keuzes.