Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Weten dat de buren thuis zijn, kan fijn zijn. Maar niemand zit te wachten op geluidsoverlast. Ook zijn de meeste mensen erg gesteld op hun privacy. In onzelfstandige woonruimtes – bijvoorbeeld bij het delen van een woning – is het risico op geluidsoverlast groot. Gaat u een zelfstandige woonruimte verbouwen tot meerdere onzelfstandige woonruimtes, of wilt u een woning delen? Bij het omzetten van een zelfstandige woonruimte tot meerdere onzelfstandige woonruimtes, stelt de gemeente Amsterdam voorwaarden aan het geluidsisolatieniveau tussen de nieuwe woonruimtes. Op deze manier wil de gemeente Amsterdam geluidsoverlast in de nieuwe woningen voorkomen.

De voorwaarden op het geluidsisolatieniveau zijn van toepassing op de vloeren en wanden tussen de nieuwe woningen. Gemeente Amsterdam noemt vooral vloeren als aandachtspunt. Welke isolatiemaatregelen men neemt om te voldoen aan de voorwaarden, is niet vastgelegd. Dit is afhankelijk van de constructie en wordt per woning door de gemeente beoordeeld. Het is dan ook handig om een expert in de arm te nemen, die de juiste materialen vakkundig monteert.

Als isolatiespecialist weet Wesselink Isolatie precies welke isolatiemaatregelen nodig zijn om te voldoen aan de eisen. Wesselink Isolatie neemt de uitvoering of het hele proces – van meting tot en met uitvoering en controlemeting – uit handen. De metingen worden uitgevoerd door een ingenieursbureau. Zo weet u zeker dat de geluidsisolatie van de nieuwe woonruimtes voldoet aan de eisen van gemeente Amsterdam. Bent u op zoek naar dé expert op het gebied van geluidsisolatie? Neem dan contact met ons op!

Bij de koop van een nieuwe woning nabij Schiphol, tekenen bewoners ‘voor’ geluidsoverlast van het vliegveld.

In de toekomst worden 4500 nieuwe woningen gebouwd rond Schiphol. Ook direct in het verlengde van de start- en landingsbanen, waaronder in het gebied pal onder de Buitenveldertbaan. Eerder was dat niet toegestaan. Maar door de woningnood is besloten hiervan af te wijken. Op de plaats van de nieuwe woningen zijn nu nog veel ongebruikte weilanden, panden en kassen.

Gemeenten, provincies, KLM en Schiphol en staatssecretaris Sharon Dijksma hebben afspraken gemaakt om de nieuwe bewoners vooraf te informeren over de geluidsoverlast. Zo wordt de geluidsoverlast onder meer opgenomen in het koopcontract via een kettingbeding. In het kettingbeding staan harde afspraken tussen de koper en verkoper.

Bewoners van nieuwbouwwoningen rond het vliegveld tekenen dus voor vliegtuigherrie.

In de omgeving maakt men zich zorgen. Niet alleen over de geluidsoverlast maar ook over de veiligheid. “Je moet niet pal onder de uitvliegroutes bouwen. De bouw van woningen in de Bloemendalerpolder bij Weesp was al een fout. Die komen ook precies onder een route te liggen”, aldus Kees van Ojik.

Rust in huis met geluidsisolatie

De koers van de vliegtuigen kunnen we niet veranderen. Maar Wesselink Isolatie is wél specialist in geluidsisolatie. Wist u bijvoorbeeld dat goede dakisolatie en gevelisolatie enorm helpt tegen het terugdringen van omgevingsgeluid zoals vliegtuigen? Daarnaast isoleren we muren, vloeren en plafonds en zorgen we zo voor een rustig en comfortabel huis. Vloeren kunnen worden geïsoleerd met een zwevende dekvloer. Een vrijdragend akoestisch plafond isoleert een plafond bij zware geluidsoverlast. Plafonds en vloeren kunnen ook worden ingeblazen met cellulose. Hiervoor is geen verbouwing nodig. Het isoleren van een muur kan met akoestische voorzetwand. Dit is een tweede, goed geïsoleerde muur die tegen een bestaande muur wordt geplaatst. Welke isolatie heeft u nodig? We denken graag met u mee! OF Neem contact met ons op.

Bron: NRC.nl

Uit recent Duits onderzoek blijkt dat veel omgevingsgeluid een negatieve invloed heeft op de ontwikkeling van kinderen. Bij een vijfjarige die woont in een gebied met veel omgevingsgeluid zoals verkeer, bleek de ontwikkeling 3 maanden achter te lopen. Het RIVM gaat naar aanleiding van het Duitse onderzoek ook in Nederland onderzoeken wat de gevolgen zijn van geluidshinder op de ontwikkeling van kinderen.

Het Duitse onderzoek, dat gedaan werd door de Universiteit van Wuppertal onder 5000 vijfjarigen, liet zien dat een kind niet naast een vliegveld hoeft te wonen om last te hebben van lawaai. Al een overschrijding van 10 decibel boven het gemiddelde van 44 decibel zorgt dat een kind minder goed slaapt en achter loopt in de ontwikkeling. Het hogere geluidsniveau komt dan bijvoorbeeld door trein en autoverkeer in de omgeving.

Effect op lange termijn

Het effect van geluidshinder op langere termijn moet nog goed worden onderzocht. De Duitse onderzoekers onderstrepen dat een dergelijke achterstand op die leeftijd mogelijk moeilijk in te halen is. Juist daarom start het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een eigen onderzoek. In het Parool zegt Geluidsdeskundige van het RIVM Irene van Kamp: “We bereiden een zeer groot onderzoek voor onder duizenden kinderen vanaf de zwangerschap. We volgen ze tot volwassen leeftijd, om de lange termijneffecten te kunnen meten.”

Meting ontwikkelingsachterstand

Via een toets die alle kleuters krijgen voor ze naar de basisschool gaan, was in het Duitse onderzoek een ontwikkelingsachterstand meetbaar op het gebied van motoriek, rekenen en taal. De social-economische achtergrond van het kind maakte hierbij geen verschil in het verband tussen geluidshinder en achterstand.

In het Wuppertal werd ‘s nachts een geluidsniveau van maximaal 67 decibel gemeten, ongeveer vergelijkbaar met het normale volume van een tv die aanstaat. Het gemiddelde niveau lag met 44 decibel een stuk lager. De Duitse onderzoekers verwachten dat deze cijfers niet veel zullen verschillen in andere steden. Dit geldt dus ook voor Nederland, zeker aangezien het meerendeel van de Nederlanders in stedelijk gebied woont.

Geluidsisolatie

Omgevingsgeluid zoals verkeerslawaai of een herrie van een nabijgelegen spoorlijn kan worden aangepakt met goede geluidsisolatie in de woning. Goede dakisolatie, gevelisolatie en dubbel of driedubbel glas zijn hierbij de meest voorkomende oplossingen.

Bron: Het Parool