Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Het zou goed zijn voor het woonklimaat als er naast een energielabel voor woningen ook een label komt voor de geluidsisoltie van een woning, een zogenaamd geluidlabel. Zo denkt Ed Goudraai van ingenieursbureau LBP|Sight in een interview met Het Parool.

Met een geluidlabel is het voor een potentiële huurder of koper direct duidelijk hoe het met de geluidsisolatie van een woning gesteld is. Dit heeft ook direct een prikkel aan verhuurders en huiseigenaren om op het gebied van geluidsisolatie naar verbetering te streven. Het idee is namelijk dat een goed geluidlabel, net als bij het energielabel, voor een hogere prijs moet zorgen omdat het wooncomfort beter is. Zeker in een omgeving met veel omgevingsgeluid kan goede geluidisolatie het verschil maken.

Op de lange terwijl zal een geluidlabel leiden tot betere geluidsisolatie bij nieuwbouw, zo denkt Goudraai. Op dit moment is goede geluidsisolatie vaak niet de prioriteit voor een projectontwikkelaar of verhuurder. Krijgt men echter meer voor een woning met een beter geluidlabel dan kan dit wel eens veranderen.

Het Parool meldt dat 1,6 miljoen mensen ernstige slaapverstoring hebben door geluidsoverlast, zeker als het gaat om bijvoorbeeld verkeerslawaai. De juiste geluidsisolatie kan het wooncomfort daarom erg verbeteren en het geluidlabel zou hierbij een goede motivatie kunnen zijn.

Bron: Het Parool