Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Huiseigenaren of kopers van duurzame woningen, krijgen bij Triodos Bank tijdelijk een extra rentekorting op de hypotheek. Zo wil Triodos Bank de verduurzaming van de woningmarkt stimuleren.

Energielabel A en hoger
Woningen met energielabel A zijn zeer energiezuinig. Maar inmiddels worden er ook veel woningen gebouwd of verbouwd die nóg energiezuiniger zijn. Om de bouw of verbouw van woningen met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,39 of lager te stimuleren, krijgen huiseigenaren extra korting op het rentetarief.

Wat houdt de korting in?
Het standaard rentetarief van Triodos Bank geldt voor woningen met energielabel A. Is het huis energiezuiniger, wordt de hypotheek lager. Bij een EPC van 0,39 of lager, bedraagt de korting op de actuele rente 0,1%. Bij een EPC van 0,19% of lager, bedraagt de korting op de actuele rente 0,2%.

Natuurlijk isoleren zorgt voor lage EPC
De Energie Prestatie Coëfficiënt van een woning drukt de energetische prestatie van een woning uit. Hoe lager de EPC, des te energiezuiniger de woning. Dit is te bereiken met goede isolatie, installatie en ventilatie. Uw woning isoleren met natuurlijke materialen kan dus – juist op dit moment –  goed uitpakken; natuurlijk isolatiemateriaal ademt. Ook levert een energiebesparing een kostenbesparing op.

Specialist in milieuvriendelijk isoleren
Wesselink Isolatie is specialist op het gebied van thermische isolatie. Met zoveel mogelijk natuurlijke isolatiematerialen, draagt Wesselink Isolatie bij aan een ademende, goed geïsoleerde woning. Wesselink Isolatie is een goede samenwerkingspartner voor aannemers en projectontwikkelaars. Wilt u informatie over wat Wesselink Isolatie voor u kan betekenen? Neem dan contact op.

Bron: Triodos Bank

 

Uit recent onderzoek van de Universiteit Tilburg blijkt dat het energielabel van een woning veel invloed heeft op de uiteindelijke verkoopprijs en de tijd die de woning te koop staat. Een zeer onzuinig huis, met bijvoorbeeld energielabel G of F, is gemiddeld € 12.000 minder waard en staat gemiddeld 66 dagen langer te koop. Energiezuinige woningen met label A of B brengen daarentegen gemiddeld € 6.000 meer op en worden gemiddeld 52 dagen eerder verkocht. Opvallend hierbij is dat de negatieve gevolgen bij een laag energielabel groter zijn dan de positieve gevolgen bij een hoog label.

Voor het onderzoek werden verkoopgegevens van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) gebruikt van ruim 66.000 woningen. 32% van deze woningen had energielabel A of B tegenover 15% met G of F. Onderzoeksleider prof. dr. Dirk Brounen wijst op het feit dat thermische isolatie van een woning een goede indicatie is voor het toekomstig gasverbruik. De maandelijkse gasrekening van een gemiddelde woning met D-label bedraagt ongeveer € 110. Afhankelijk van de thermische isolatie (en dus het label) kan dit echter variëren tussen € 35 en € 175. Hierdoor geeft het energielabel huizenkopers een goede indicatie van toekomstige stookkosten.

Energielabel woning verbeteren

Voorbeeld energielabel woning maatregelen
Het onderzoek van de Universiteit Tilburg laat zien dat thermische isolatie niet alleen loont op het gebied van stookkosten en wooncomfort, maar zich ook terugbetaald bij de verkoop van de woning. Dit is zeker het geval bij een G of F-label. Door het toepassen van kruipruimte isolatie en dakisolatie kan al een enorme stap worden gemaakt. Daarnaast zijn gevelisolatie en HR-glas belangrijke maatregelen. Op energielabel.nl/woningen van Milieu Centraal is meer informatie te vinden over het energielabel voor woningen. Op verbeteruwhuis.nl van de Overheid en Milieu Centraal is daarnaast een handige tool te vinden die de mogelijke isolatie-maatregelen op een rij zet inclusief de kosten, geschatte besparing en beschikbare subsidies.

Wesselink Isolatie heeft veel ervaring met het thermisch isoleren van woningen en bedrijfspanden. Hiervoor gebruiken we innovatieve isolatieoplossingen en waar mogelijk ecologische materialen. Wij adviseren u graag bij het zuiniger maken van uw woning of bedrijfspand. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op.

Bron: BuildingHolland

Overzicht maatregelen EnergielabelNederlandse woningcorporaties hebben grote moeite met het energie neutraal maken van hun woningen. In 2012 spraken de corporaties met elkaar af dat in 2020 al hun woningen gemiddeld energielabel B moeten hebben. De realiteit is echter dat met de huidige voortgang dit doel pas in 2030 gehaald kan worden. Dit concludeert financieel adviseur Finance Ideas in een onderzoeksrapport, gemaakt in opdracht van branchevereniging voor woningcorporaties Aedes.

Woningcorporaties hebben voor voor de komende jaren 10 miljard euro uitgetrokken voor het verduurzamen van de huidige onzuinige woningen. Finance Ideas berekend echter dat hier nog 5,9 miljard euro bij moet deze werkzaamheden voor 2020 uit te voeren. Uit het rapport blijkt verder dat slechts 35% van de woningcorporaties aan het gestelde milieudoel gaat voldoen als het huidige tempo gehandhaafd blijft.

In Nederland zijn er ruim 2,3 woningen eigendom van woningcorporaties, krap een derde van de total woningmarkt. Alle woningen tezamen stoten jaarlijks 4 ton aan CO2 uit. Het grootste deel van de uitstoot komt hierbij uit het verwarmen van de woningen.

Juist doordat woningcorporaties een substantieel deel van de totale woningmarkt bezitten, leek een energiedoel een noodzakelijke stap. In met name grote steden blijkt het voor corporaties alleen moeilijk om het verduurzamen door te zetten. Dit heeft onder andere te maken met de vele oude woningen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Hierdoor zijn de kosten voor het isoleren van deze woningen erg hoog, terwijl corporaties ook andere verplichtingen hebben als huurmatiging en het bouwen van nieuwe woningen.

Aedes-voorzitter Marnix Norder geeft aan dat het halen van het energiedoel voor 2021 erg belangrijk is omdat anders andere doelstellingen uit het Energieakkoord ernstig in het nauw komen. Zo moeten in 2050 alle woningen evenveel energie opwekken als dat ze verbruiken. Woningcorporaties moeten zullen de komende jaren alle zijlen bij moeten zetten als het gaat om het isoleren en verduurzamen van woningen, alleen dan blijven de doelstellingen haalbaar, zo denkt Norder.

Gelukkig zitten woningcorporaties zeker niet stil. In Amsterdam West werkt Wesselink Isolatie momenteel bijvoorbeeld mee aan een groot renovatie en isolatie project. In totaal worden ruim 150 woningen volledig voorzien van thermische isolatie en geluidsisolatie.

Bron: Trouw.nl

Per 1 juli 2014 is het energielabel voor utiliteitsbouw een feit. Voor bestaande utiliteitsbouw is het label al langer verplicht, maar per juli moeten alle bestaande én nieuwe utiliteitsgebouwen een energielabel hebben.
Omdat er nog veel vragen zijn over de invoering, hebben partners van het Lente-akkoord op hun site tekst en uitleg geplaatst en de belangrijkste vragen over het label op een rijtje gezet.
Op de site staat een handleiding die uitleg geeft over de verschillende klassen (G tot en met A++++) en over de totstandkoming en toetsing van een label. Daarnaast is er in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een veelgestelde vragenlijst opgesteld. (Bron: De aannemer)


Wist u dat cellulose-isolatie de perfecte en duurzame oplossing is om uw huis te isoleren bij zowel geluidsisolatie als  thermische isolatie? Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Wesselink Isolatie. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het maken van de juiste keuzes.

In Oosterhout, ten noorden van Nijmegen, worden zes nagenoeg energieneutrale woningen gebouwd. Verwarming en warm water gaan per woning respectievelijk 2 en 6 euro per maand kosten. Ramen met drievoudig glas, 40 cm dikke isolatie, balansventilatie, buitenzonwering en een centrale houtsnipperkachel zorgen het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat.

Energielabel A+

De woningen zijn gecertificeerd door het Duitse Passivhaus Institut en behalen daarmee het hoogste energielabel (A+). De woningen worden gebouwd in een carrévorm op 4.000 vierkante meter grond. Het project is een voorbeeldproject binnen het Europese project PassREg, waarin in 14 gebieden wordt gewerkt aan energieneutrale regio’s met behulp van de passiefhuisstandaard. In Nederland wordt PassREg uitgevoerd door Vereniging DNA in de bouw.

Luchtdicht gebouwd

De woningen zijn luchtdicht gebouwd naar het passiefhuisconcept. Dat houdt in goed isoleren, goed ventileren, gebruiksvriendelijk bouwen en voor de bewoners een optimaal binnenklimaat creëren, met zo laag mogelijke energiekosten. De minimale isolatiewaarde (Rc-waarde) van de gevels en daken van de gezinswoningen is 10, de huidige eis in het Bouwbesluit is 3,5.

Dampopen Constructie

De woningen zijn volledig luchtdicht gebouwd, maar dampopen. De muren ademen door een dik cellulosepakket en die constructie reguleert de luchtvochtigheid. Balansventilatie zorgt ervoor dat de lucht binnen 10 keer per dag wordt uitgewisseld met verse buitenlucht. De warmteterugwinunit (WTW) heeft een rendement van 94% (volgens passiefhuis-norm).

(Bron: bouwwereld.nl)


Cellulose-isolatie is bewezen een zeer duurzame oplossing om uw huis te isoleren. Kijk verder op onze site voor meer informatie over dit milieuvriendelijke en duurzame isolatiemateriaal. Voor verdere vragen of een offerte kunt u altijd contact opnemen met Wesselink Isolatie B.V. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het maken van de juiste keuzes.

Vanaf januari 2013 kunnen huurders minder huur gaan betalen als de huurwoning geen energielabel heeft. Bij een nieuw contract moet de verhuurder over een energielabel beschikken. De huurder mag tien procent minder huur gaan betalen zolang er geen label is.
Verhuurders moeten sinds januari 2008 volgens de wet een energielabel voor de huurwoning hebben. Het label geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Toch is er een kans dat u als huurder nog nooit een energielabel in uw woning heeft gezien. Slechts twee van de zeven miljoen woningen heeft namelijk zo’n label. Negentig procent van die twee miljoen is een huurwoning. Het merendeel daarvan is een sociale huurwoning. Veel particuliere verhuurders moeten dus nog een energielabel aanschaffen, willen ze geen huur mislopen bij het ingaan van een nieuw contract.(Bron: www.energielabel.nl)


Cellulose-isolatie is bewezen een zeer duurzame oplossing om uw huis te isoleren. Kijk verder op onze site voor meer informatie over dit milieuvriendelijke en duurzame isolatiemateriaal. Voor verdere vragen of een offerte kunt u altijd contact opnemen met Wesselink Isolatie B.V. Wij staan u graag te woord en helpen u bij het maken van de juiste keuzes.