Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

De Rijksoverheid is in samenwerking met Milieu Centraal een nieuwe campagne over isoleren gestart met de slogan Energie besparen doe je nu. Het doel is om woningeigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren en de onwetendheid op dit vlak aan te pakken.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen geen idee hebben wat isoleren eigenlijk kost, daarnaast schat 60 to 70% van de mensen te laag in wat het op kan leveren. Wel blijkt dat ondervraagden erg positief staan tegenover energiebesparende maatregelen. Isoleren scheelt immers niet alleen in de stookkosten en is goed voor het milieu, maar zorgt ook voor meer comfort in huis.

Rekenvoorbeelden

De website voor de campagne, energiebesparendoejenu.nl, geeft een aantal handige rekenvoorbeelden van  wat isolatie oplevert:

Investeren in isolatie loont dus wel degelijk.

Subsidies en leningen

Naast het wijzen op de voordelen van isolatie wil de overheid ook wijzen op de huidige subsidiemogelijkheden en leenmogelijkheden voor een woningeigenaar die wil isoleren. Zo kan deze een subsidie van ongeveer 20% krijgen bij het in één keer toepassen van twee isolatiemaatregelen (vloer, dak, gevel, spouwmuur of ramen). Daarnaast zijn er ook subsidiemogelijkheden voor driedubbel glas of bijvoorbeeld een warmtepomp.

Tot slot is het ook mogelijk om een goedkope lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. Dit is ook te combineren met de subsidiemogelijkheid zoals eerder beschreven, maar ook met lokale regelingen van gemeente of provincie.

Bron: Rijksoverheid.nl

 

 

Sinds begin 2016 is de Energiebespaarlening een feit. Particulieren huiseigenaren in Nederland kunnen een goedkope lening afsluiten voor het investeren in energiebesparende maatregelen. De lening is minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-, boetevrij af te lossen en heeft een vaste lage renten over de gehele looptijd. De Energiebespaarlening wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Energiebespaarfonds dat is gerealiseerd met financiële bijdragen van de Rijksoverheid, de ASN Bank en de Rabobank.

Voor welke energiebesparende maatregelen mag ik lenen?

In totaal zijn er 21 energiebesparende maatregelen waarvoor een lening mag worden afgesloten. Onder de maatregelen vallen onder andere meerdere vormen van thermische isolatie, maar ook zaken als biomassaketels en zonnepanelen. Hieronder een kleine selectie van isolatiemaatregelen die onder de Energiebespaarlening vallen:

Hoe vraag ik een Energiebespaarlening aan?

Mits je aan een aantal voorwaarden voldoet, kan de energiebespaarlening online aangevraagd worden via het Nationaal Energiefonds. Door een berekening te maken zie je snel welke aflossingstermijnen en rentepercentages van toepassing zijn en is ook de aanvraag te regelen.

Kan mijn Energiebespaarlening ook voor diensten van Wesselink Isolatie worden gebruikt?

Ja dat kan, meerdere klanten gingen u al voor. De Energiebespaarlening wordt in de vorm van bouwkrediet gestort. Hierdoor kan het bedrag bij elk gecertificeerd isolatiebedrijf worden besteed. Wesselink Isolatie voldoet aan alle voorwaarden zoals gesteld door het Nationaal Energiefonds en adviseert u graag over de beste isolatieoplossing.

Kan ik ook nog aanspraak maken op subsidies op het gebied van woningisolatie?

In Nederland zijn tal van subsidieregelingen beschikbaar. In tegenstelling tot de Energiebespaarlening worden veel subsidieregelingen op lokaal niveau bepaald. Het is dus vaak van uw gemeente afhankelijk welke subsidies beschikbaar zijn. De Rijksoverheid biedt in samenwerking met Milieu Centraal een handige online check waarbij per gemeente alle mogelijkheden worden weergegeven. Deze check is te vinden op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Bron: Nationaal Energiebespaarfonds | Rijksoverheid | Energiesubsidiewijzer.nl