Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Wilt u uw huis isoleren? Denk dan eens aan het afsluiten van een Energiebespaarlening! Het Energiebespaarfonds is in het leven geroepen om te besparen op uw energiekosten. Met een Energiebespaarlening kunt u dus ook uw huis laten isoleren. Door het gunstige rentetarief kunt u – afhankelijk van het energieverbruik – de kosten van de lening betalen uit de opbrengst van de energiebesparing. Dit geeft de mogelijkheid om te kiezen voor écht kwalitatief hoogwaardig en – waar mogelijk – milieuvriendelijk isoleren van uw dak, gevel en vloer. Een goed geïsoleerd huis verhoogt het wooncomfort en kan bijdragen aan het waardebehoud van de woning. Door het energieverbruik te beperken, vermindert u ook nog eens uw CO2- uitstoot.

Dakisolatie
Dakisolatie aan de binnen- of buitenzijde levert het grootste rendement op. Er zijn verschillende mogelijkheden om een dak te isoleren, waarbij men onder andere kijkt naar de stand van het dak. Als men een goede dampremmende folie gebruikt, is isoleren aan de binnenzijde heel goed mogelijk. Zo voorkomt men dakrot, wat in het verleden door onkundige verwerking is opgetreden. Een onverwarmde zolder in combinatie met een geïsoleerde zoldervloer of plafond van de verdieping eronder, is ook een uitstekende dakisolatie.

Gevelisolatie
Gevelisolatie kan op diverse manieren, afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden in huis. Binnengevelisolatie – waaronder het plaatsen van voorzetwanden of inblazen van cellulose – is ideaal in bijvoorbeeld monumenten. Zo behoudt u de uitstraling van het pand.

Vloerisolatie & bodemisolatie
Vloerisolatie en bodemisolatie – ook wel kruipruimte – isolatie genoemd -, houden vocht en koude buiten. Een uiterst effectieve en milieuvriendelijke manier om uw kruipruimte te isoleren, is bijvoorbeeld schelpenisolatie. Door vocht buiten te houden, voorkomt u schimmel of insecten in huis. Warme voeten zorgen voor een prettig leefklimaat.

Advies nodig?
Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft als voorwaarde is dat de isolatie wordt aangebracht door een deskundige installateur. Ook dient te isolatie te voldoen aan een bepaalde R-waarde. Wesselink Isolatie geeft deskundig advies en brengt de thermische isolatie aan. Als u kiest voor Wesselink Isolatie, kunt u uw huis ook nog eens met milieuvriendelijke materialen laten isoleren. Goed voor de portemonnee én goed voor het milieu dus!

 

Uit recent onderzoek van de Universiteit Tilburg blijkt dat het energielabel van een woning veel invloed heeft op de uiteindelijke verkoopprijs en de tijd die de woning te koop staat. Een zeer onzuinig huis, met bijvoorbeeld energielabel G of F, is gemiddeld € 12.000 minder waard en staat gemiddeld 66 dagen langer te koop. Energiezuinige woningen met label A of B brengen daarentegen gemiddeld € 6.000 meer op en worden gemiddeld 52 dagen eerder verkocht. Opvallend hierbij is dat de negatieve gevolgen bij een laag energielabel groter zijn dan de positieve gevolgen bij een hoog label.

Voor het onderzoek werden verkoopgegevens van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) gebruikt van ruim 66.000 woningen. 32% van deze woningen had energielabel A of B tegenover 15% met G of F. Onderzoeksleider prof. dr. Dirk Brounen wijst op het feit dat thermische isolatie van een woning een goede indicatie is voor het toekomstig gasverbruik. De maandelijkse gasrekening van een gemiddelde woning met D-label bedraagt ongeveer € 110. Afhankelijk van de thermische isolatie (en dus het label) kan dit echter variëren tussen € 35 en € 175. Hierdoor geeft het energielabel huizenkopers een goede indicatie van toekomstige stookkosten.

Energielabel woning verbeteren

Voorbeeld energielabel woning maatregelen
Het onderzoek van de Universiteit Tilburg laat zien dat thermische isolatie niet alleen loont op het gebied van stookkosten en wooncomfort, maar zich ook terugbetaald bij de verkoop van de woning. Dit is zeker het geval bij een G of F-label. Door het toepassen van kruipruimte isolatie en dakisolatie kan al een enorme stap worden gemaakt. Daarnaast zijn gevelisolatie en HR-glas belangrijke maatregelen. Op energielabel.nl/woningen van Milieu Centraal is meer informatie te vinden over het energielabel voor woningen. Op verbeteruwhuis.nl van de Overheid en Milieu Centraal is daarnaast een handige tool te vinden die de mogelijke isolatie-maatregelen op een rij zet inclusief de kosten, geschatte besparing en beschikbare subsidies.

Wesselink Isolatie heeft veel ervaring met het thermisch isoleren van woningen en bedrijfspanden. Hiervoor gebruiken we innovatieve isolatieoplossingen en waar mogelijk ecologische materialen. Wij adviseren u graag bij het zuiniger maken van uw woning of bedrijfspand. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op.

Bron: BuildingHolland

Milieu Centraal geeft een negatief advies af voor het gebruik van PUR-schuim met HFK’s als vloerisolatie. Dit advies is gebaseerd op het onderzoek dat Milieu Centraal liet uitvoeren door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE). Bij het verwerken van vloerisolatie op basis van PUR-schuim met HFK’s komen broeikasgassen vrij die 800 tot 3200 maal sterker zijn dan CO2. Daarbij duurt het tot 16 jaar voordat de negative impact op het milieu is compenseert door energiebesparing.

Milieu impact groot

Het onderzoek van het NIBE laat zien dat bij het gebruik van PUR-schuim met HFK’s als vloerisolatie het tot 16 jaar duurt voordat er milieuwinst wordt behaald. Dit wil dus zeggen dat, hoewel er direct stookkosten worden bespaard door de verbeterde isolatie, pas na 16 jaar de negatieve effecten van het gebruikte drijfgas zijn “terugverdient”. Bij andere reguliere isolatiematerialen is dit vaak binnen 2 jaar en bij ecologische materialen vaak nog minder. De pur-isolatiebranche (NVPU) streeft ernaar om de HFK’s per 2020 volledig te vervangen door HFO’s en andere blaasmiddelen. Helaas zijn deze momenteel nog matig beschikbaar.

Ecologisch alternatief vloerisolatie en kruipruimte

Het rapport van het NIBE laat zien dat de keuze voor het isolatiemateriaal erg bepalend is voor de milieuwinst die het materiaal levert. Belangrijk is hierbij om te realiseren dat de winst in verminderde energieverbruik bij een schadelijk isolatiemateriaal zicht nog jaren niet terugvertaald in een verbetering van het milieu. Bij Wesselink Isolatie zijn we hier veel mee bezig en streven er daarom naar om zoveel mogelijk te werken met ecologische isolatiematerialen. Deze hebben tijdens het productieproces en de uiteindelijke verwerking namelijk een lage impact op het milieu en zijn hierdoor snel gecompenseerd door het verminderde energieverbruik.

Voor het isoleren van begane grondvloeren werken wij al jaren met een zeer natuurlijk isolatiemateriaal met een hele lage footprint: schelpen. Bij schelpenisolatie wordt in de kruipruimte een dikke laag schelpen aangebracht. Deze laag reguleert het vochtgehalte in de kruipruimte en isoleert warmte. Hierdoor krijgen schimmels en vocht weinig kans en blijft de begane grondvloer warm. Het resultaat is een gezond en comfortabel leefklimaat, zonder het gebruik van vervuilende chemicaliën. Kortom, de beste keuze voor u én het milieu.

Bron: Bouwwereld.nl

De Rijksoverheid is in samenwerking met Milieu Centraal een nieuwe campagne over isoleren gestart met de slogan Energie besparen doe je nu. Het doel is om woningeigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren en de onwetendheid op dit vlak aan te pakken.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen geen idee hebben wat isoleren eigenlijk kost, daarnaast schat 60 to 70% van de mensen te laag in wat het op kan leveren. Wel blijkt dat ondervraagden erg positief staan tegenover energiebesparende maatregelen. Isoleren scheelt immers niet alleen in de stookkosten en is goed voor het milieu, maar zorgt ook voor meer comfort in huis.

Rekenvoorbeelden

De website voor de campagne, energiebesparendoejenu.nl, geeft een aantal handige rekenvoorbeelden van  wat isolatie oplevert:

Investeren in isolatie loont dus wel degelijk.

Subsidies en leningen

Naast het wijzen op de voordelen van isolatie wil de overheid ook wijzen op de huidige subsidiemogelijkheden en leenmogelijkheden voor een woningeigenaar die wil isoleren. Zo kan deze een subsidie van ongeveer 20% krijgen bij het in één keer toepassen van twee isolatiemaatregelen (vloer, dak, gevel, spouwmuur of ramen). Daarnaast zijn er ook subsidiemogelijkheden voor driedubbel glas of bijvoorbeeld een warmtepomp.

Tot slot is het ook mogelijk om een goedkope lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. Dit is ook te combineren met de subsidiemogelijkheid zoals eerder beschreven, maar ook met lokale regelingen van gemeente of provincie.

Bron: Rijksoverheid.nl

 

 

Sinds begin 2016 is de Energiebespaarlening een feit. Particulieren huiseigenaren in Nederland kunnen een goedkope lening afsluiten voor het investeren in energiebesparende maatregelen. De lening is minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-, boetevrij af te lossen en heeft een vaste lage renten over de gehele looptijd. De Energiebespaarlening wordt mogelijk gemaakt door het Nationaal Energiebespaarfonds dat is gerealiseerd met financiële bijdragen van de Rijksoverheid, de ASN Bank en de Rabobank.

Voor welke energiebesparende maatregelen mag ik lenen?

In totaal zijn er 21 energiebesparende maatregelen waarvoor een lening mag worden afgesloten. Onder de maatregelen vallen onder andere meerdere vormen van thermische isolatie, maar ook zaken als biomassaketels en zonnepanelen. Hieronder een kleine selectie van isolatiemaatregelen die onder de Energiebespaarlening vallen:

Hoe vraag ik een Energiebespaarlening aan?

Mits je aan een aantal voorwaarden voldoet, kan de energiebespaarlening online aangevraagd worden via het Nationaal Energiefonds. Door een berekening te maken zie je snel welke aflossingstermijnen en rentepercentages van toepassing zijn en is ook de aanvraag te regelen.

Kan mijn Energiebespaarlening ook voor diensten van Wesselink Isolatie worden gebruikt?

Ja dat kan, meerdere klanten gingen u al voor. De Energiebespaarlening wordt in de vorm van bouwkrediet gestort. Hierdoor kan het bedrag bij elk gecertificeerd isolatiebedrijf worden besteed. Wesselink Isolatie voldoet aan alle voorwaarden zoals gesteld door het Nationaal Energiefonds en adviseert u graag over de beste isolatieoplossing.

Kan ik ook nog aanspraak maken op subsidies op het gebied van woningisolatie?

In Nederland zijn tal van subsidieregelingen beschikbaar. In tegenstelling tot de Energiebespaarlening worden veel subsidieregelingen op lokaal niveau bepaald. Het is dus vaak van uw gemeente afhankelijk welke subsidies beschikbaar zijn. De Rijksoverheid biedt in samenwerking met Milieu Centraal een handige online check waarbij per gemeente alle mogelijkheden worden weergegeven. Deze check is te vinden op www.energiesubsidiewijzer.nl.

Bron: Nationaal Energiebespaarfonds | Rijksoverheid | Energiesubsidiewijzer.nl