Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Als milieuvriendelijk isolatiebedrijf willen we graag onze CO2-uitstoot (verder) reduceren. Maar hoe pakken we dit aan? We hebben kennis nodig, tijd én een frisse blik. We werkten als samen met DR2 New Economy om dit realiseren. Nu starten we een samenwerking met studenten van Hogeschool Utrecht. Gedurende 5 maanden voeren studenten van de opleiding Technische bedrijfskunde van Hogeschool Utrecht onderzoek uit naar hoe binnen Wesselink Isolatie de CO2-reductie het beste kan worden gereduceerd. 

Waarom samenwerken met studenten van een onderwijsinstelling?
We vinden het belangrijk om kennis te blijven verwerven over ons vakgebied. Kennis die betrouwbaar is én actueel. Samenwerken met een gerenommeerde onderwijsinstelling past hierbij. Om ervoor te zorgen dat uitkomsten uit het onderzoek ook echt kunnen worden ingebed in de bedrijfsvoering, lijkt ons een onderzoekssamenwerking van 5 maanden een goede start.

Begeleiding en samenwerking
Om CO2-uitstoot te realiseren, is onze eigen input even belangrijk. Alleen met een goede onderzoeksbegeleiding en informatievoorziening vanuit onze kant, kunnen de studenten een waardevol onderzoek doen. Daar zijn we ons van bewust. Een open gesprek, enthousiasme, en pragmatische instelling, dragen vanuit Wesselink bij aan een waardevol onderzoek. DR2 New Economy biedt met zijn kennis en ervaring een goede basis en inzichten in wat beter kan. Alles zodat we samen met de studenten een praktisch én innovatief plan kunnen neerzetten om de CO2-reductie te realiseren.

Hoe pakken we dit aan?
Alle bedrijfsprocessen van Wesselink Isolatie brengen we in beeld. Welke processen zijn verantwoordelijk voor CO2-uitstoot? En welke zorgen voor CO2-reductie? Welke producten worden er gebruikt en wat is hun impact? Hoe verhouden de bedrijfsprocessen en de impact zich tot elkaar? Een overzicht hiervan maakt inzichtelijk waar welke verbeteringen plaats dienen te vinden om écht verschil te maken. Om daadwerkelijk CO2-uitstoot te reduceren. Creativiteit in combinatie met haalbare en ambitieuze onderzoeksvragen, doen de rest.

Het juiste doen
Op de juiste manier omgaan met elkaar en het milieu is voor ons voorwaarde voor onze bedrijfsvoering. Hoe we dit doen, delen we graag met klanten en samenwerkingspartners in onze nieuwsberichten. Zo laten we zien dat ‘het goede doen’ heel goed samen kan gaan met een gezond en goed lopend bedrijf. Als we voortbestaan, kunnen we namelijk ook goed blijven doen. Dat is belangrijk. Het is aan ons allemaal om de CO2-uitstoot te reduceren, maar zelf stappen zetten verbetert pas écht.

Tijd voor actie? Neem contact op!
Bent u benieuwd hoe het onderzoek naar de CO2-reductie verloopt en welke uitkomsten het onderzoek oplevert? Houd ons hier of op LinkedIn in de gaten! Wilt u met ons samenwerken? Neem dan contact op!

Een ornamentenplafond restaureren en isoleren kan heel goed met elkaar gecombineerd worden. Het isoleren tussen de balken van de verdiepingsvloer is namelijk een relatief kleine ingreep. Ideaal, want dat scheelt een hoop gesjouw met spullen én zo bespaart u direct op de energierekening. Als de stukadoor die het ornamentenplafond restaureert ook nog eens lid is van Het Neerlandsch Stucgilde, is de kans nóg groter dat het restaureerde resultaat prachtig is.

Wat is een ornamentenplafond?
Een ornamentenplafond is opgebouwd uit een laag latten, die met een geringe afstand tegen de verdiepingsvloer is aangebracht. Daartegen is een laag riet bevestigd, dat met ijzerdraad bij elkaar wordt gebonden. Hiertegenaan is een kalklaag aangebracht en het siertucwerk. Het ornamentenplafond heeft een dikte van 5 cm. De ruimte tussen het ornamentenplafond en de verdiepingsvloer erboven tussen de balken is 20-30 cm. Een ornamentenplafond wordt ook wel een stuc-op-riet-plafond of baculaplafond genoemd. 

Een ornament van de 17e eeuw tot nu
Veel stuc-op-rietplafonds zijn oud; in de 17e en 18e eeuw was er een ware bouwgolf waarin veel van deze plafonds zijn gemaakt. Maar ook na deze periode werden regelmatig ornamentenplafond in woningen gestuct. De plafonds zijn prachtig, maar na verloop van tijd treedt er verval op. De ijzerdraadjes laten los en daardoor wordt het stucwerk niet meer goed bij elkaar gehouden. Als gevolg hiervan en als gevolg van trillingen ontstaan scheuren in de kalklaag en het stucwerk. 

Riet-op-stuc restauratie- en isolatieproces
Hoe gaat het isoleren van een ornamentenplafond in zijn werk? Dat hangt af van de staat van het plafond – of het gescheurd is of niet. In beide gevallen is isoleren met cellulose-vezels mogelijk. Wesselink Isolatie is specialist in het isoleren. Het restaureren laten we over aan andere specialisten. We vertellen kort hoe het proces van restauratie tot en met isolatie in zijn werk gaat. 

Als het huidige plafond gescheurd is, maar wel kan blijven zitten, wordt met rozetten het stucwerk weer aan de tengels vastgezet. Dat voorkomt verdere scheurvorming én maakt het plafond steviger. Die stevigheid is nodig voor het inblazen van cellulose isolatie. Dat gebeurt namelijk onder druk, voor een homogene isolatielaag. De cellulose isolatie wordt ingeblazen door gaten – uiteraard buiten de ornamenten – zodat die intact blijven. Na het inblazen wordt het plafond met gaas ertussen gestukadoord. Als het huidige plafond niet gescheurd is, is inblazen van het plafond – na een zorgvuldige check – uiteraard ook mogelijk. In de foto hierboven is van beide scenario’s een voorbeeldfoto te zien. Na het restaureren en isoleren is het plafond stevig, geluidsisolerend, thermisch isoleren én ziet er weer prachtig uit. 

Waarom biobased isoleren?
Een ornamentenplafond is biobased; het ademt en is vochtregulerend. Het is daarom mooi om als isolatie ook een ademend materiaal te gebruiken, zoals cellulose isolatie. Cellulose isoleert uitstekend. Een isolatielaag cellulose van 20 cm zorgt voor een Rd-waarde van 5,26. De geluidsisolatie verbetert met deze isolatielaag met zo’n 5 dB. Een ornamentenplafond isoleren met cellulose-isolatie, verbetert de thermische isolatie, de geluidsisolatie én levert met ademende en vochtregulerende eigenschappen een prettig woonklimaat op.

Wilt u ook aan de slag met de isolatie van uw ornamentenplafond? Neem contact op met Wesselink Isolatie.

In Almere monteert Wesselink Isolatie een zwevende dekvloer in het nieuwe gebouw van Basisschool de Verwondering. Deze ecologische basisschool bereidt kinderen voor op een duurzame toekomst. Dat voorbereiden gebeurt ook op duurzame wijze; leerlingen mogen leren op hun eigen manier. Relaties – met henzelf, anderen én hun omgeving zijn daarbij belangrijk. 

Een prettig, ademend binnenklimaat
Het nieuwe schoolgebouw is opgebouwd uit houtskeletbouw. Dit ademt, waardoor het binnenklimaat prettig aanvoelt. Een zwevende dekvloer draagt bij aan dit binnenklimaat; met deze vloer worden geluiden van boven zo min mogelijk overgedragen naar de benedenverdieping. Zo worden de kinderen zo min mogelijk afgeleid en kunnen ze zich richten op hún les of taak. De oppervlakte van de geplaatste zwevende dekvloer bedraagt 650 m2 en bestrijkt de gehele verdiepingsvloer. 

Buiten komt naar binnen
Wesselink Isolatie plaatst deze vloer in opdracht van Van Norel, die voor het ontwerp van het gebouw samenwerkt met ORGA architect, specialist in het ontwerp van duurzame bouw. Bij het ontwerp staat de natuur centraal; het gebouw zit vol verwijzingen naar de natuur. De lokalen zijn geplaatst in clusters als biotopen. 

Het ecologische karakter komt nog sterker naar voren aan de buitenzijde en buiten het gebouw. Op een deel van het dak is een vegetatiedak geplaatst en bomen rond het gebouw zorgen voor schaduw. Hemelwater loopt via een spuwer het plein op en loopt door een natuurlijk speelterrein. De kringloop van water is zo echt zichtbaar. UIteraard zijn er zonnepanelen. De grote middenruimte loopt over in de buitenruimte. Er is een buitenlokaal en ook de moestuinen hebben een prominente plek. Buiten komt naar binnen, buiten en binnen lopen in elkaar over. 

Meer weten of aan de slag?
Wil je meer lezen over dit duurzame bouwproject of over de ecologische school? Bezoek de website van de Verwondering, Van Norel of van ORGA-architect. Wil je met Wesselink Isolatie samenwerken? Neem contact met ons op! 

Bronnen:
verwondering-almere.nl
vannorel.nl
orga-architect.nl
wesselinkisolatie.nl

Het Planbureau voor de Leefomgeving stelt in het nieuwste rapport dat het niet rendabel is voor woningbezitters om hun woning (energie)kostenneutraal te maken. In de media is dit veelal opgevat als dat het verduurzamen van een woning niet rendabel is. Maar dat klopt niet. Het zit iets genuanceerder en dat lichten we graag even toe.

Isoleren wél rendabel
Het plaatsen van dak-, spouwmuur- en muurisolatie – vermindert het energieverbruik van de woning. Het installeren van zonnepanelen zorgt ervoor dat de energie die in de woning wordt verbruikt, schoner is en minder afkomstig van niet-hernieuwbare energiebronnen. Uiteraard zijn er investeringen nodig om deze energiebesparing en gebruik van schonere energie mogelijk te maken, maar die verdienen zichzelf terug. Een zonnepaneel al na 10 jaar. Bij het isoleren van een woning, is het aantal jaren afhankelijk van de dikte van een laag isolatiemateriaal, maar ook dan is de investering rendabel. Ons punt is; het verduurzamen van een woning is altijd rendabel. 

Iedere stap is er één
Alle woningen (energie)kostenneutraal maken – zodat de energiekosten 0 euro bedragen – is op dit moment nog niet rendabel. Maar dat is niet zo raar. Onze samenleving en economie zijn hier nog niet op ingesteld. Echter, voor een groot deel van de koopwoningen in Nederland is kostenneutraliteit al wél haalbaar. Zeker als je kijkt naar de hoeveelheid CO2- uitstoot die hiermee wordt verminderd en de naar alle waarschijnlijkheid stijgende energiekosten van niet-hernieuwbare energiebronnen. 

Bij veranderingen en processen zoals de weg naar (energie)kostenneutraal wonen, geldt een bepaalde wetmatigheid. De eerste 80% aan moeite om de verandering in gang te zetten, is relatief eenvoudig. Dit zijn de grote stappen. De laatste 20% kosten meer moeite. Echter, het verduurzamen van ons leven en zorgen voor onze leefomgeving is hard nodig. Daarom heeft de Europese Commissie de klimaatdoelen aangescherpt; er moet 55% in plaats van 40% minder CO2- uitstoot zijn in 2030, zodat Europa uiteindelijk in 2050 energieneutraal kan zijn. Met iedere stap – zoals het besparen van energie en het gebruiken van schone energie om de CO2-uitstoot te verminderen – dragen we bij deze klimaatdoelen en aan het verbeteren van onze leefomgeving. 

Zet de volgende stap
Het verduurzamen van woningen en uiteindelijk energieneutraal wonen, is écht mogelijk. Rome is ook niet in één dag gebouwd, dus neem stappen die nu mogelijk zijn. Investeer bijvoorbeeld in milieuvriendelijke dak-, spouwmuur- en vloerisolatie om het energieverbruik van de woning te verminderen. Wil je weten wat er mogelijk is in jullie woning? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie.

Bronnen:
NOS-journaal 9 september, NOS.nl
DR2-economy
Rapport Planbureau voor de Leefomgeving 2020

Het isoleren van een woning of bedrijfspand werpt altijd zijn vruchten af, maar je moet er eerst in investeren. Het aanvragen van subsidie kan net dat duwtje in de rug zijn en voor isolatie is dat duwtje er. Dat maakt isoleren nog aantrekkelijker. Wist je ook dat voor isolatiemaatregelen een btw-tarief geldt van 9%? Het kabinet kreeg afgelopen week het advies om na de coronacrisis prioriteit te geven aan het verduurzaming en nieuwbouw. Het kabinet krijgt dit advies van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur in het rapport Groen uit de crisis. Volop kansen dus om je huis of bedrijfspand duurzamer te maken. Lees gauw verder welke subsidies je kunt aanvragen en hoe Wesselink Isolatie je daarbij kunt helpen. 

Twee subsidies voor (biobased) isoleren
Je kunt subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen in de jaren 2019, 2020 en 2021. Het gaat om twee verschillende subsidies met verschillende voorwaarden. Voor beide subsidies geldt dat je twee isolatiemaatregelen dient te nemen en dat je de aanvraag pas kunt doen als de isolatiemaatregelen zijn toegepast. Onder deze subsidieregelingen vallen ook biobased isolatiematerialen. Voor dakisolatie bijvoorbeeld dient de minimale Rd-waarde, de isolatiewaarde, 3,5 te zijn. Bij het isoleren met houtvezel of cellulose – beiden biobased – is dan een isolatiepakket van 14 cm dikte nodig. 

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)
Tot 31 december 2020 kun je subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen waaronder isolatie, die zijn uitgevoerd na 15 augustus 2019. Dit is de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner. Onder deze subsidieaanvraag kunnen ook de kosten vallen voor een maatwerkadviesrapport.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Ook als je na 2020 gaat of wil isoleren, kun je subsidie aanvragen. De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) wordt namelijk uitgebreid met isolatie. Tot en met 2020 betreft deze subsidie slechts de aankoop van zonneboilers en warmtepompen. Deze subsidie heeft als doel het gasverbruik te verminderen en duurzaam warmtegebruik te stimuleren. 

Meer kansen
De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur adviseert nieuwbouw en het verduurzamen van woningen te bevorderen en subsidieaanvragen voor isolatie te versnellen. Het lijkt er dus op dat er nog meer kans is op een fijne financiële meevaller bij (biobased) isoleren, nu en in de toekomst.

Hoe belangrijk is een goede isolatie?
Hoe minder energie je nodig hebt, des te minder hoef je op te wekken; het is de basis voor zuinig en duurzaam energieverbruik. Isolatie is dan ook stap één bij energie besparen. Lees meer hierover in dit nieuwsbericht. Een goede isolatie verhoogt het comfort en een gezond leefklimaat in huis. 

Stap 1 – Bepaal uw budget en wensen
Uw budget en de bestaande of nieuwe constructie bepalen welke isolatiemaatregelen mogelijk zijn. Wesselink Isolatie kijkt op basis van beiden welke mogelijkheden er zijn. Uiteraard bepalen je voorkeuren en wensen welke maatregelen en materialen vervolgens het beste passen. Daarnaast helpen we beslissen welke twee isolatiemaatregelen je het beste kunt kiezen voor de subsidieaanvraag. Oriënteert je daarom alvast op wat voor soort materialen en maatregelen er zoal worden toegepast. 

Stap 2 – Wel of geen subsidie
Kijk of je in aanmerking komt voor een subsidie en zo ja, welke. Bekijk hoeveel je eventueel maximaal terug kunt krijgen. Voor het doen van een subsidieaanvraag heeft RvO een stappenplan ontwikkeld. Heb je hulp nodig bij het doen van de subsidieaanvraag? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie. 

Stap 3 – Neem een specialist in de arm
Ben je klaar om aan de slag te gaan? Neem contact op met een specialist, want isoleren is vakwerk. Het gaat om het bepalen van de balans tussen isolatie en ventilatie en daarvoor zijn ervaring en expertise nodig. Daarnaast zijn voor de montage zijn gecertificeerde en ervaren vakmensen onontbeerlijk; alleen als het materiaal goed wordt aangebracht, doet het ‘zijn werk’ en is de investering de moeite waard. 

En.. actie!
Wesselink Isolatie is dé isolatieexpert op het gebied van duurzaam, milieubewust isoleren. We denken mee om zo de best passende én werkende oplossing te vinden voor je isolatievraag. Nieuwsgierig? Neem contact met ons op! 

Bronnen:
Wesselink Isolatie

RvO
NOS
Parool

Wat is het verschil in ‘duurzaamheid’ van verschillende isolatiematerialen? Wesselink Isolatie krijgt vaak vragen van klanten over hoe en waarvoor ze ze het beste kunnen kiezen. We willen dan ook graag inzicht geven over hoe de materialen worden vergeleken en waar de vergelijkingscriteria op zijn gebaseerd.  

Isolatiematerialen vergelijken
Het vergelijken van isolatiematerialen gebeurt op basis van de eigenschappen. Denk hierbij aan de isolatiewaarde en de benodigde massa om deze waarde te behalen, de levensduur, herkomst én het afvalscenario van het materiaal. Deze criteria lichten we kort toe.

Isolatiewaarde
De massa die wordt toegepast om een bepaalde isolatiewaarde, de lambdawaarde, te bereiken, wordt respectievelijk uitgedrukt in kg. De potentiële isolatiewaarde van een materiaal wordt uitgedrukt in W/M.K (zie hiervoor ook deze blog). Hieruit volgt de Rd-waarde en daaruit weer de Rc-waarde; de uiteindelijk isolatiewaarde van een constructie. De potentiële isolatiewaarde van ieder materiaal is verschillend. Om een bepaalde isolatiewaarde te behalen, dient het ene materiaal dan ook dikker te worden aangebracht dan het ander. De echte isolatiewaarde is afhankelijk van de gehele constructie en dus ook van de manier waarop het isolatiemateriaal wordt gemonteerd en de constructie wordt gebouwd. Voor de maximale isolatiewaarde dient het isolatiemateriaal dan ook deskundig tot een homogene laag te worden aangebracht, zonder koudebruggen.

Herkomst materiaal
Waar bestaat het isolatiemateriaal uit? Waar komen deze stoffen of materialen vandaan? Hoe wordt het isolatiemateriaal vervaardigd? Al deze aspecten dragen bij aan welke waarde wordt toegekend aan de herkomst van het materiaal. Dit kan worden uitgedrukt in CO2-uitstoot.

Levensduur
De levensduur van een materiaal wordt uitgedrukt in jaren. Dit aspect klinkt logisch, maar is minder transparant dan op het eerste gezicht lijkt. Waar is die levensduur op gebaseerd? Is het onderzocht? Of welke wijze? Door wie? Wat voor invloed een bepaald materiaal heeft tijdens zijn levensduur, kan ook worden uitgedrukt in CO2-uitstoot of CO2-compensatie.

Afvalscenario
Het afvalscenario zegt iets over de verwerking van het materiaal ná de beoogde levensduur. Materialen kunnen worden hergebruikt in dezelfde of een andere toepassing, ze kunnen worden verbrand of ze worden gestort. Ook dit kan worden uitgedrukt in hoeveel CO2 er wordt uitgestoten of gecompenseerd.

Onderzoek en gegevens
De oplettende lezer heeft het waarschijnlijk al gemerkt. Als eerste zijn de criteria om de verschillende isolatiemateriaal te vergelijken aan verandering onderhevig. Welke gegevens gebruikt worden voor die criteria, is óók gebaseerd op keuzes of aannames. Ook al zijn die gegevens afkomstig van onderzoek. Ten derde laat niet ieder onderzoek dezelfde uitkomst zien. Onderzoeken over de levensduur van isolatiematerialen bijvoorbeeld, geven verschillende uitkomsten. Net zoals onderzoeken in andere vakgebieden, verschillende uitkomsten laten zien.  

Onafhankelijk en genuanceerd
Het is goed om te weten hoe vergelijkingen en gegevens tot stand komen. Alleen zo kun je een weloverwogen keuze maken voor een bepaald isolatiemateriaal. Wesselink Isolatie is zich daarvan bewust van én blijft zich verdiepen in de (onderzoeken naar) de verschillende isolatiematerialen. Voor een onafhankelijke en genuanceerde werkwijze en communicatie met u als klant. Samenwerken? Neem contact op!

Je wil een pand renoveren, verbouwen of je bent van plan een nieuwbouwwoning neer te (laten) zetten. Het ontwerp is klaar, de constructie doorgerekend en de lichtval is in orde. Heb je ook gedacht aan het klimaat in het pand? Isoleren en ventileren, hoe pak je dat aan? En waarvoor dient een dampremmende of dampvariabele folie eigenlijk?

Vochthuishouding
Een goede vochthuishouding is belangrijk, anders krijg je vocht en schimmelvorming in huis en/of in de constructie. Vocht in huis is er sowieso – je ademt vocht uit en bij wassen en koken komt vocht vrij. Het is dus de kunst om het vocht op de juiste wijze af te voeren, zodat het vocht niet op de verkeerde plaatsen kan neerslaan. 

Ingrediënt 1 – Dik isolatiepakket
Vocht in huis moet je dus afvoeren. Hoe doe je dat? Als eerste heb je een voldoende dik isolatiepakket nodig. Anders krijg je koude oppervlakken, daar waar contact is met de buitenlucht. Meestal is het buiten kouder dan binnen en als het isolatiepakket te dun is, wordt de binnenmuur koud van de kou buiten. Als de vochtige lucht niet weg kan en het isolatiepakket is te dun, condenseert het vocht op de muren.

Ingrediënt 2 – Luchtdichte buitenschil
Als je niet dampopen bouwt – dus met beton of steen, geen hout – is een luchtdichte buitenschil nodig. Zonder dat krijg je tocht. Hoe zit dat? Het natuurlijk temperatuurverschil tussen binnen en buiten zorgt voor een bovendruk binnen en onderdruk buiten. Daardoor wil warme lucht van binnen naar buiten. Het luchttransport – dat diffusie heet – vindt hoe dan ook plaats. Tocht zorgt ervoor dat de binnenlucht steeds opnieuw verwarmd moet worden. Behalve oncomfortabel ook nog eens niet milieuvriendelijk.

Ingrediënt 3 – Dampremmende en dampvariabele folie
Behalve een luchtdichte buitenschil, is – in een niet-dampopen constructie – ook een damprem nodig aan de binnenkant van het isolatiepakket. Dit zorgt ervoor dat vocht uit het pand niet door de muren en het isolatiepakket heen naar buiten kan. Waarom is dat belangrijk? Zoals we eerder vertelden, vindt door het druk- en temperatuurverschil tussen binnen en buiten altijd lucht- en daarmee vochttransport plaats. In de isolatielaag daalt de luchttemperatuur. Het punt waar vocht condenseert tot water, heet het dauwpunt. Als dit gebeurt, vormt zich schimmel in de isolatielaag en wordt uiteindelijk de gehele constructie aangetast. Zonde van het pand én ongezond. Als je een dampremmende folie plaatst, kan lucht en het vocht simpelweg niet door de muren heen. 

Wat als het ‘s zomers warmer buiten is dan binnen? Het drukverschil tussen binnen en buiten zorgt nu voor een luchtstroom de andere kant op; van binnen naar buiten. De dampremmende folie beoogt dan juist een tegenovergesteld effect. Een dampvariabele folie, bijvoorbeeld de Intello Pro Clima, heeft aan één dichte zijde en één zijde een diffuus membraan. Het membraan zorgt ervoor dat ook dit luchttransport kan plaatsvinden. 

Ingrediënt 4 – Ventilatie
Luchttransport door de muren is nu niet meer mogelijk. Met een goede ventilatie verdwijnt het vocht wél uit huis. Vaak wordt een combinatie van mechanische en passieve ventilatie gekozen; afhankelijk van de behoefte en mogelijkheden in het pand.

Deze vier ingrediënten dragen bij aan een prettig woon- en werkklimaat én behoud van het pand. Duurzaam én kostentechnisch interessant dus.

Aan de slag
Ben je op zoek naar een samenwerkingspartner bij een bouw- of renovatieproject? Wesselink Isolatie is dé expert op het gebied van isoleren. We kunnen je er alles over vertellen, maar nog liever gaan we aan de slag. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wesselink Isolatie ziet dat de prioriteiten bij een verbouwing, renovatie of het bouwen van een nieuwe woning verschuiven. Waar eerst een mooie keuken of badkamer prioriteit had boven de isolatie, kiezen mensen nu vaker voor een goede thermische en geluidsisolatie. Waarom? En hoe pak je dit aan?

Duurzaam prettig wonen
Sommige klanten ervaren geluidsoverlast of geluidshinder of hebben dit ervaren. Anderen vinden het gewoon fijn om zeker te weten dat het huis waar ze de komende jaren in wonen een rustige plek is. Dan kan het zeker helpen om de geluidsisolerende waarde van de constructie te verbeteren.

‘Eng? Dat begrijpen we!’
Als Wesselink Isolatie in gesprek is met klanten, blijkt dat men het vaak ‘eng’ vindt om geld uit te geven aan geluidsisolatie. Dat is begrijpelijk, want geluidshinder en -isolatie zijn niet zo concreet en gemakkelijk voor te stellen als bijvoorbeeld een nieuwe keuken.

Schakel een expert in
Het is dan ook slim om voor de geluidsisolatie een expert in te schakelen. Een aannemer is namelijk niet per se thuis op dit gebied. Het is zonde om na de verbouwing opnieuw de isolatie te moeten verbeteren. En dat komt vaker voor dan je denkt. Dit speelt vooral bij verbouwingen en renovaties; voor nieuwbouwwoningen wordt de wetgeving steeds aangepast.

Wat doet Wesselink Isolatie?
We streven ernaar de geluidsisolerende waarde van de constructie te verbeteren. Hoe en met welke maatregelen, is afhankelijk van het budget, de wensen en de bouwkundige mogelijkheden. Daarnaast is Wesselink Isolatie goed in het werken met geteste systemen en het interpreteren van meetrapporten. Deze weten we te vertalen in concrete, passende mogelijkheden.

Aan de slag
Wil je weten wat Wesselink Isolatie voor u kan betekenen met betrekking tot de geluidsisolatie een woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op. We denken en werken graag met u mee!

Meer weten?
Wil je meer weten over geluidshinder? Of wil je weten hoe de belangen worden behartigd van degenen die geluidshinder ervaren? Bezoek dan de Nationale Dag van de Geluidshinder op 24 maart. Deze jaarlijkse dag, georganiseerd door de Nederlandse Stichting Geluidshinder, is open voor iedereen. Wesselink Isolatie merkt dat de aanpak van NSG bij veel mensen tot de verbeelding spreekt. Een evenement om volgend jaar niet te missen dus!

Als je een aanvraag doet bij Wesselink Isolatie, heb je vaak als eerste contact met Brechtje. Zij is tot het uitvoeren van het project aanspreekpunt en zorgt ervoor dat de aanvraag en werkzaamheden in goede banen worden geleid. Een belangrijke dame dus, voor Wesselink Isolatie.

Met goed contact van start 
Van aanvraag tot het uitvoeren van de klus staat goed contact met de klant bovenaan. En dat betekent goed luisteren, doorvragen en met heldere oplossingen inspelen op de behoefte van iemand. Brechtje vertelt: ‘Als iemand een aanvraag doet, is het belangrijk om na te gaan wat de situatie is en hoe Wesselink Isolatie kan helpen bij te dragen aan een oplossing. Het is leuk om zo in gesprek te zijn met een klant. Ik luister, vraag goed door en vertel wat de mogelijkheden zijn. Als iemand besluit met ons in zee te gaan, maken we een afspraak om de situatie te bekijken. De werkvoorbereider of één van de adviseurs komt langs om te checken hoe het project het beste uitgevoerd kan worden. Zodat ‘op de grote dag’ de werkzaamheden zo vlot en soepel mogelijk verlopen. Bijkomend voordeel is dat een klant – die alleen op afstand contact heeft gehad met ons – een gezicht heeft bij Wesselink Isolatie. Dat komt de samenwerking ten goede.’

Kennis delen
Om de vraag van de klant te achterhalen en de juiste inschatting te maken voor een project, heeft Gwenda uiteraard vakkennis nodig. ‘Toen ik hier begon wist ik weinig over isoleren. Als ik kijk waar ik nu sta, dan ben ik trots op mezelf. De jongens die de projecten uitvoeren, Benjamin en Oscar zijn altijd bereid om dingen uit te leggen. Ook ben ik wezen kijken als de jongens met een project bezig waren. Dit in combinatie met dat ik graag precies wil weten hoe iets zit, zorgt ervoor dat ik de juiste kennis heb verzameld. Zo kan ik klanten goed helpen én mooie projecten binnenhalen!’

Ruimte voor ontwikkeling
‘Het leukste van het werken bij Wesselink Isolatie, is dat er veel afwisseling is en je relatief veel verantwoordelijkheid hebt. Daar krijg je alle ruimte voor. ‘In plaats van Oscar, stel ik ik nu bijvoorbeeld de planning voor de komende week op. Echt mooi dat ik zo de ruimte krijg om nieuwe kennis op te doen en nieuwe verantwoordelijkheden op te pakken. Laat mij het maar regelen!’

Hartelijk dank voor de prettige samenwerking in 2019. We proosten op een prettig vervolg in 2020!