Wij zijn i.v.m. onze vakantie gesloten t/m 16 augustus. Je (Aan)vragen en bestellingen zullen wij vanaf dan z.s.m. in behandeling nemen.

x

Verdiepingsvloeren van nieuwe hoogbouw voldoen aan alle normen. Oók op het gebied van geluidsisolatie. Maar de leidingschachten in deze hoge betonnen gebouwen vormen een aandachtspunt. Die zijn namelijk vaak van lichter materiaal gemaakt dan de zware betonnen vloeren; een laag kalkzandsteen, afgewerkt met gips bijvoorbeeld. Door het lichtere materiaal wordt geluid door de leidingschachten gemakkelijker overgedragen dan via het beton. De verdiepingen van deze gebouwen –  hotels, appartementencomplexen in het hogere segment en kantoren – zijn zo onzichtbaar met elkaar verbonden. Behalve de leidingen, kunnen de schachten ook het geluid naar de verschillende verdiepingen overdragen.

Goede isolatie betekent isolatie van de leidingschacht
In nieuwbouw met meerdere verdiepingen worden vaak leidingschachten aangebracht voor standleidingen, installatiebuizen, water en elektra. Heel handig, maar voor de uiteindelijke gebruiker kan het hinderlijk zijn. Het zijn geluidsgevoelige punten in de nieuwbouw; geluiden in deze holle ruimte kunnen zich ongehinderd verplaatsen naar alle verdiepingen. Ook als de woningen, kamers of kantoren verder goed geïsoleerd zijn. Om de isolatie tussen de verschillende woon- en verblijfsruimtes te verbeteren, is isolatie van de leidingschacht dan ook een uitstekend idee.

Tijd voor vernieuwing: inblaasisolatie
Een grillig gevormde ruimte zoals een leidingschacht is met traditionele isolatiematerialen lastig te vullen. Er blijven teveel kieren en lucht in aanwezig. Enkel het dichten met PUR-schuim ter hoogte van de verdiepingsvloeren, vermindert de geluidsoverdracht vaak niet voldoende. Inblaasisolatie – zoals cellulose, Knauf  Supafil Timberframe en houtvezel – doet dit wél. Inblaasisolatie is geschikt voor iedere vorm ruimte. Vakmanschap, ervaring en de juiste apparatuur bij het inblazen leveren een naadloze isolatielaag op zonder kieren. Zo wordt de kans op geluidsoverdracht via de leidingschachten gereduceerd.

Dé specialist in cellulose-isolatie
Wesselink Isolatie is dé specialist op het gebied van inblaas-isolatie en geluidsisolatie. Inblazen van cellulose, Knauf Supafil Timberframe of houtvezel lijkt eenvoudig, maar het vereist wél ervaring en vakmanschap. De mannen van Wesselink Isolatie bezitten deze in ruimte mate. Behalve plafondisolatie en isolatie van verdiepingsvloeren in oudere, nieuwe of duurzaam gebouwde woningen en bedrijfspanden, kunt u bij óók terecht voor specialistische klussen. Het isoleren van een wenteltrap in een nieuw schoolgebouw of isolatie van een leidingschacht bijvoorbeeld.

Tijd voor actie
Ben je projectontwikkelaar, aannemer of architect van een nieuwbouwproject met leidingsschachten? Wil je geluidsoverdracht in hotels, kantoren en appartementencomplexen voorkomen met cellulose-isolatie, houtvezelisolatie of Knauf Supafil Timberframe? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie.

Bronnen: Wesselink Isolatie, Installatie.nl

In het tijdschrift Renovatie Totaal is een artikel verschenen met een renovatieproject van Wesselink Isolatie. Wesselink Isolatie heeft de vloeren en plafonds van Airey-woningen in Amsterdam-West met Knauf Supafil Timber Frame ingeblazen. Dit is een mooi voorbeeld van een renovatie van karakteristieke, oudere woningen. Lees hier alle ins- en outs van het renovatieproject.

Renovatie Airey-woningen Amsterdam-West
Woningcorporatie de Alliantie renoveert in Amsterdam-West aan de Burgemeester Fockstraat en de Speelmanstraat de Airey-woningen. Net na de Tweede Wereldoorlog was de vraag naar goedkope, snel te bouwen woningen hoog. De lichte, prefab Airey-woningen voldeden aan deze vraag. De woningen hebben een flinke opknapbeurt nodig om te voldoen aan de huidige eisen voor woningen, onder meer op het gebied van thermische en geluidsisolatie. Tegelijkertijd behoren de woningen tot beschermd stadsgezicht. Slechts de buitenschil, trappenhuizen en houten vloeren blijven behouden, de rest van de woningen wordt gestript.

Thermische en geluidsisolatie
Voor de isolatie van de woningen heeft de Alliantie zich goed laten informeren. Uiteindelijk is gekozen voor een zwevende dekvloeren en inblaasisolatie in vloeren, plafonds en raatliggers. De zwevende dekvloeren waarborgen een goede contactgeluidsisolatie. Geluidsoverdracht via de lucht in vloeren, plafonds en raatliggers wordt tegengegaan door de ruimtes te vullen met Knauf Supafil Timber Frame. Dit materiaal zorgt tevens voor een uitstekende thermische isolatie van 0,034 W/(m.K).

Keuze voor Supafil Timber Frame
In eerste instantie wilde men isoleren met steenwol. Echter bleek dit materiaal te zwaar te zijn voor de lichte constructie van de Airey-woningen. Ook bevinden zich in de vloeren en plafonds veel leidingen. Isoleren met plaatmateriaal kan dan leiden tot ‘lekken’ in de isolatielaag. Knauf Supafil Timber Frame bleek wél het juiste materiaal om de woningen mee te isoleren. Het is voor 80% vervaardigd uit gerecycled glas en wordt met een machine onder lage druk ingeblazen tot een naadloze, homogene isolatielaag.

Inblazen is werk voor specialisten
Wesselink Isolatie weet als geen ander hoe belangrijk secuur isoleren is. Het bedrijf is sinds 2008 gespecialiseerd in het isoleren van oudere woningen met houten verdiepingsvloeren. Het inblazen van holle ruimtes is een relatief kleine ingreep, maar vereist wél de nodige kennis en ervaring. Het isolatiemateriaal wordt via gaten in het plafond of vloer ingeblazen tot een naadloze en homogene isolatielaag. Wesselink Isolatie is één van de tien erkende en geschoolde verwerkers van Supafil Timber Frame.

Wilt u ook een goed geïsoleerd pand met inblaasisolatie? Neem dan contact op met Wesselink Isolatie.

Bronnen:
Renovatie Totaal
Wesselink Isolatie

Isolatiemateriaal wordt ook in nieuwbouw steeds vaker na het metselwerk in spouwmuren aangebracht. Het gaat dan om inblaasisolatie en wordt ook wel na-isoleren genoemd. Geboren uit schaarste – er zijn weinig metselaars en de levertijden van pir-isolatieplaten zijn vaak lang – heeft het diverse voordelen voor het bouwproces én het wooncomfort ten opzichte van traditioneel isoleren.

Effectiever bouwen
De toepassing van inblaasisolatie – bijvoorbeeld Supafil glasvezel van Knauf Insulation – verkort de bouwtijd. De verwerkingstijd is twee dagen, de droogtijd van de buitenmuur gemiddeld veertien dagen. De montage wordt gedaan door inblaasspecialisten. Metselaars doen slechts waar ze goed in zijn en monteren geen isolatieplaten. Met inblaasisolatie worden zo fouten in de montage, die leiden tot kieren en koudebruggen, voorkomen. De losse vezels vullen namelijk iedere ruimtelijke vorm. Zo ontstaat een homogene isolatielaag.

Kosten en ruimte besparen
Na-isoleren bespaart ruimte en kosten, doordat er geen luchtspouw nodig is. Dit blijkt uit een rapport van Nieman Raadgevende Ingenieurs. Dit betekent dat er ruimte is voor een dikker isolatiepakket. Ook zijn er minder logistieke kosten. Bij de verwerking wordt minder plastic en worden geen pallets gebruikt. De bouw is dus schoner, milieuvriendelijker én goedkoper. Knauf Insulation zegt hierover: “Bij nacalculatie bleek een project in Maarssen twee euro per vierkante meter goedkoper te zijn (bron: Cobouw)”.

Isolatiewaarde en toepassing Supafil glasvezel
Supafil isolatievlokken hebben een lambda-waarde van 0,034 W/m.K. Bij een spouw van 155 mm, levert dit een Rc-waarde op van 4,5. Doordat de vezels met een grote diameter nozzle worden ingeblazen, zijn de isolatievezels geschikt voor spouwmuren tot 250 mm. Dan is de Rc-waarde 7. Na-isolatie met glasvezels is mogelijk bij binnenmuren van kalkzandsteen en bij betonnen prefab-wanden. In de fabriek kan men alvast vulgaten in de betonnen wanden aanbrengen. Dit maakt inblaasisolatie geschikt voor gevelisolatie in ieder nieuwbouwproject.

Waar kunt u terecht?
Wesselink Isolatie is dé specialist op het gebied van inblaasisolatie. Ook voor het inblazen van Supafil-glasvezels. Als ervaren en deskundig montagebedrijf, werkt Wesselink Isolatie graag samen met aannemers, projectontwikkelaars en architecten. Wilt u meer weten? Neem dan contact op.

Bron: Cobouw.nl

 

De kenmerkende Airey-woningen in Amsterdam West worden in opdracht van woningcorporatie Eigen Haard van binnen volledig gerenoveerd. Alle 135 woningen worden voorzien van nieuwe kozijnen en betere isolatie van onder andere de binnenmuren en verdiepingsvloeren. Wesselink Isolatie voert het isoleren van de verdiepingsvloeren uit en maakt hierbij gebruik van inblaasbare glaswol vlokken: Knauf Supafil Timber Frame. Alle isolatiemaatregelen tezamen geven de gerenoveerde woningen energielabel A  en verbeteren de geluidsisolatie in de woningen significant.

Airey bouwmethode

Airey-woningen zijn terug te vinden in veel wijken in Amsterdam. Deze na-oorlogse bouwmethode heeft zijn naam te danken aan Sir Edwin Airey die als één van de eerste prefab bouwen introduceerde. Door het woning tekort in de jaren ’50 werd de bouwstijl erg populair omdat het snel goedkope woningen kon produceren. Echter, zowel thermische isolatie als geluidsisolatie had weinig prioriteit in die tijd waardoor wooncomfort en energiebesparing ver te zoeken was. Zo bestaan de verdiepingsvloeren uit een stalen constructie met daarop hout die als een klankkast effect werkt voor geluid. Met deze renovatie pakt Eigen Haard de zwaktes van de Airey bouwmethode aan en creëert het zeer energiezuinige woningen met meer privacy voor bewoners.

Knauf Supafil Timber Frame als vloerisolatie

Wesselink Isolatie isoleert de gehorige verdiepingsvloeren in de Airey-woningen met Knauf Supafil Timber Frame. Deze variant van Supafil is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van houten constructies. Het materiaal combineert de voordelen van inblaasbare isolatie met die van glaswol. Zo is de brandveiligheid optimaal en is het opbreken van de vloer niet nodig voor het aanbrengen van de isolatie. Verder ontstaat er in de vloer een homogene isolatielaag die zich naadloos om leidingen en buizen sluit. Een dergelijk kierloos resultaat is met losse platen niet te creëeren en maakt de oplossing zeer effectief. Wesselink Isolatie werkt graag met Supafil als vloerisolatie omdat het zowel thermisch isoleert als de geluidsisolatie verbeterd. Daarnaast is het materiaal gemaakt uit 80% gerecycled glas, waardoor het een duurzaam product is in vergelijking met andere mineralen isolatiematerialen. Meer weten over Knauf Supafil Timber Frame? Lees meer of neem vrijblijvend contact met ons op voor informatie of advies.