Bouwvaksluiting van 1 aug t/m 25 augustus. Wij versturen uw order na de 25ste. I.v.m. de drukte zijn wij op dit moment niet in staat om nieuwe projecten in behandeling te nemen. Materialen bestellen (webshop) is wel mogelijk. Onze excuses voor het ongemak.

x

Akoestische voorzetwand

Wesselink Isolatie biedt het handige afbouw systeem voor het maken van hoogwaardige akoestische voorzetwanden met cellulose-isolatieplaten. Het samengestelde bouwpakket kunt u per mbij ons bestellen. Het afbouw systeem voor deze akoestische voorzetwand is in een drietal diktes verkrijgbaar. Wij raden in veel gevallen de dikte 110 mm aan aangezien er dan sprake in van een minimal ruimte verlies tegen goede akoestische prestaties.

Wat wordt meegeleverd:

Het afbouw systeem wordt geleverd in beschikbare afmetingen en zal op maat gezaagd of gesneden moeten worden. Bij het uitrekenen van de hoeveelheden gaan we uit van snijverlies (5%). Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn adviseren wij u bij uw bestelling naast het aantal vierkante meters de afmeting van de wand door te geven.

Na montage van de wand kan deze afgewerkt worden door een stukadoor of middels het plamuren van de plaatnaden en de schroefgaten (niet opgenomen). Vervolgens kan de wand in elke gewenste kleur worden afgewerkt of worden voorzien van wandbekleding.

De hoogwaardige isolatieplaten bestaan uit geperste cellulose-vezels en zijn volledig ecologisch en onschadelijk voor mens en milieu. Daarnaast biedt dit materiaal zeer goede isolerende eigenschappen op het gebied van geluid én warmte.

Op verzoek kunnen wij in veel gevallen uw bestelling ook op hoogte leveren. Vraag vrijblijvend naar de kosten en de mogelijkheden.

 

EverUse Cellulose Isolatieplaat

Circulaire isolatieplaat voor geluid en warmte op basis van cellulose

De EverUse Isolatieplaat is een stevige, veerkrachtige cellulose isolatieplaat (ca. 75 kg/m3) met zeer goede thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen. Het product is Cradle to Cradle gecertificeerd en op basis van de circulaire eigenschappen oneindig her te gebruiken.

Het Nederlandse bedrijf EverUse maakt de isolatie plaat in een eigen fabriek in Sneek. De benodigde cellulose-vezels worden gewonnen uit oud papier en karton. Toevoegingen maken het materiaal uiterst brandveilig. Daarnaast is de isolatieplaat erg flexibel en veerkrachtig zonder af te brokkelen of te breken.

Voordelen:

Technische gegevens:

Website fabrikant
Productinformatieblad fabrikant

Gutex Thermofibre (15 kg)

Thermofibre houtvezelisolatie van Gutex is een milieuvriendelijk en ecologisch alternatief voor glas- en steenwol en wordt net als cellulose-isolatie ingeblazen in holle constructies. Het heeft zowel thermische als geluidsisolerende kwaliteiten. Gutex bestaat uit houtvezels uit hout van FSC gecertificeerde bron.

Voordelen Gutex houtvezelisolatie

Homatherm Houtflex (holzFlex®)

Dankzij de grote flexibiliteit is Houtflex (holzFlex®) goed te verwerken en past het zich optimaal aan de sporen/kepers aan. Homatherm Houtflex (holzFlex®) biedt de perfecte combinatie van bouwfysische eigenschappen (bescherming tegen kou, hitte, geluid en vocht) voor veelzijdige toepassingen. Daarnaast is het product ecologisch en biobased.

Toepassingsgebieden:

Technische gegevens:

Algemene goedkeuring van het bouwtoezicht:Z-23.15-1417 [DE], ACERMI N° 09/113/567 [FR]
Volledige samenstelling:houtvezels, polyolefinvezels 7 %, ammoniumpolyfosfaat 8 %
Productieproces:droog procedé
Specifieke warmtecapaciteit:2100 J/(kg∙K)
Ruwe dichtheid:(ca.) 50 kg/m³
Treksterkte loodrecht op het vlak van de plaat:≥ 1,0 kPa
Waterdamp-diffusieweerstandswaarde:μ 3
Nominale warmtegeleidingswaarde:λD = 0,038 W/(mK) [EU, CH], λ = 0,040 W/(mK) [DE] λcertifiée = 0,039 W/(mK) [FR]
Lengtegerelateerde doorstromingsweerstand:≥ 5 kPa∙s/m²
Dynamische stijfheid:≥ 4 – 8 MN/m³
Brandklasse Euroklasse:volgens EN 13501-1: E
Afvalcode:volgens de AVV (Duitse verordening afvalverwerking) 030105; 170201

Website fabrikant

Productinformatieblad fabrikant

ISOPROC iQ3 cellulose-isolatie (12,5 kg)

Cellulose-isolatie van ISOPROC iQ3 is een milieuvriendelijk en ecologisch isolatiemateriaal dat inblaasbaar is in (bestaande) houten constructies. Het materiaal heeft zowel zeer goede thermisch isolerende als geluidsisolerende kwaliteiten. Cellulose-isolatie van iQ3 is een biobased alternatief voor bijvoorbeeld steen- en glaswol en wordt veel toegepast als (na)isolatie van houten verdiepingsvloeren in jaren ’30 woningen. Lees meer over cellulose-isolatie »

Het correct verwerken van iQ3 cellulose-isolatie vereist scholing en certificering. Wesselink Isolatie is een gecertificeerd verwerker van iQ3 cellulose-isolatie. Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Voordelen iQ3 cellulose-isolatie:

Product brochure »

 

Datasheet »

 

Website fabrikant »

ISOCELL cellulose-islatie (12,5 kg)

ISOCELL cellulose-isolatie is een ecologisch, milieuvriendelijk en biobased isolatie alternatief voor bijvoorbeeld glas – en steenwol. Het product wordt geproduceerd uit gerecycled krantenpapier en is door toevoeging van boorzouten brandwerend, schimmelwerend en bestand tegen ongedierte. Daarnaast is ISOCELL zeer vochtregulerend en damp-open en is het materiaal geschikt als zowel thermische isolatie als geluidsisolatie. Lees meer over cellulose-isolatie »

Het correct verwerken van ISOCELL cellulose-isolatie vereist scholing en certificering. Wesselink Isolatie is een gecertificeerd verwerker van ISOCELL cellulose-isolatie. Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Voordelen ISOCELL cellulose-isolatie:

Product brochure »
Website fabrikant »

Isofloc cellulose-isolatie (12,5 kg)

Isofloc cellulose-isolatie (LM) kan ingeblazen worden in houten constructies als verdiepingsvloeren, daken en wanden. Het isolatiemateriaal is biobased en milieuvriendelijk doordat het gefabriceerd wordt uit gerecycled krantenpapier. Daardoor is het compleet onschadelijk voor mens en milieu, zowel tijdens als na de verwerking. Cellulose-isolatie creëert een comfortabel binnenklimaat door warmte te isoleren in de winter en warmte buiten te houden in de zomer. Met name de faseverschuiving is een groot pluspunt van dit isolatie materiaal. Daarnaast heeft het cellulose goede vochtregulerende eigenschappen en dient het ook als geluidsisolatie. Cellulose-isolatie van Isofloc is een ecologisch en milieuvriendelijk alternatief voor PUR-isolatie, piepschuim en andere reguliere isolatiematerialen als glas- en steenwol. Lees meer over cellulose-isolatie »

Het correct verwerken van Isofloc cellulose-isolatie vereist scholing en certificering. Wesselink Isolatie is een gecertificeerd verwerker van Isofloc cellulose-isolatie. Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Voordelen Isofloc cellulose-isolatie:

Métisse Isolatieplaat van katoen

Métisse isolatie is een hoogwaardige isolatieplaat gemaakt van gerecycled katoen. De platen beschikken hierdoor over goede thermische en akoestische eigenschappen. Door de vezel structuur van de plaat is deze flexibel te verwerken en toch vormvast. De platen zijn in verschillende diktes en densiteiten te verkrijgen wat een brede toepasbaarheid biedt.

Technische specificaties

Métisse Isolatieplaat van katoen

Métisse isolatie is een hoogwaardige isolatieplaat gemaakt van gerecycled katoen. De platen beschikken hierdoor over goede thermische en akoestische eigenschappen. Door de vezel structuur van de plaat is deze flexibel te verwerken en toch vormvast. De platen zijn in verschillende diktes en densiteiten te verkrijgen wat een brede toepasbaarheid biedt.

Technische specificaties

Métisse Isolatieplaat van katoen

Métisse isolatie is een hoogwaardige isolatieplaat gemaakt van gerecycled katoen. De platen beschikken hierdoor over goede thermische en akoestische eigenschappen. Door de vezel structuur van de plaat is deze flexibel te verwerken en toch vormvast. De platen zijn in verschillende diktes en densiteiten te verkrijgen wat een brede toepasbaarheid biedt.

Technische specificaties

Nevima IVI-Metaalregel

De Nevima IVI-Metaalregel wordt toegepast bij akoestische voorzetwanden door de unieke ontkoppelende eigenschappen. De IVI-metaalgelels vormen de basis van een voorzetwand en zijn voorzien van een speciale viltlaag. Deze viltlaag dempt (geluids-)trillingen volledig waardoor de voorzendwand trillingsvrij (ontkoppeld) komt te staan. De IVI-metaalregel wordt zowel bij de aanhechting tussen vloer en wand gebruik als bij het plafond en de wand. Dit zorgt voor maximale geluidsisolatie.

Technische eigenschappen:

U-profiel:– 0.60 mm sendzimir verzinkt staal
H x B x L:40 x 50, 75 of 100 x 3000 mm
Montagegat:dia 30 mm H.O.H. 300 mm
Vilt:resp. 21 en 8 mm
Eigenschappen:Synthetische vezel; blijvend elastisch; verouderingsbestendig; kierdichtend en trillingdempend. Bestaat voor 100% uit hergebruikte materialen.
Website fabrikant:Nevima IVI

 

Nevima Kokos 300 ondervloer 10 mm

Zeer duurzame ondervloer is speciaal geschikt voor onder zand cement dekvloeren

Het Nevidek kokos 300 vilt is van kokosvezels gemaakt en heeft zijn dichtheid verkregen door middel van een vernadeling. Het vilt is tweezijdig gelatexeerd waardoor het zijn uitstekende vormstabiliteit verkrijgt.
Nevidek kokos 300 wordt als plaat geleverd. Het vilt kan de navolgende functies vervullen:

Toepassingen

Met Nevidek kokos 300 kunnen hoogwaardige zwevende dekvloeren in een “droge” en “natte” uitvoering worden gemaakt die de eisen uit het Bouwbesluit ruim overtreffen.
Nevidek kokos 300 wordt toegepast in ruimtes met te verwachten hoge belastingen (tot 1000 kg/m2) zoals horeca, discotheken,
bioscopen e.d.. Voor hoge geluidseisen of ruwe ondergrond wordt Nevidek kokos 300 in 2 lagen aangebracht.

Voordelen:

Technische specificaties:

Productinformatieblad fabrikant ››

Leginstructie fabrikant ››

Nevima Nevidek Basic Kokos zwevende dekvloer 24 mm

Het systeem met de laagste opbouwhoogte is de Nevidek Basic. Deze zwevende deklvoer bestaat uit een 18 mm Nevidek Basic-plaat en een 6 mm duurzaam verende laag Nevidek Kokos. Het Nevidek Kokos vilt is van milieuvriendelijke kokosvezels gemaakt en is tweezijdig gelatexeerd. De Nevidek Kokos heeft hierdoor een uitstekende vormstabiliteit en blijvende veerkracht, ook bij hoge belastingen. Zelfs bij extreme overbelasting houden de kokosvezels hun herstellend vermogen.

Toepassingen

Met Nevidek kunnen hoogwaardige zwevende vloeren in een ‘droge’ uitvoering worden gemaakt. De Nevidek systemen zijn ontwikkeld voor lichte draagconstructies zoals houten vloeren. Door de samenstelling zijn de systemen echter ook zeer geschikt om te worden toegepast op beton en vloeren die zwaar belast worden, zoals in de horeca. Op de platen kunnen de meeste gangbare vloerbedekkingen rechtstreeks worden aangebracht.

Voordelen

Afmetingen

Productinformatieblad fabrikant ››

Leginstructie fabrikant ››

Nevima Nevidek Pro Kokos zwevende dekvloer 34 mm

Zeer duurzame zwevende dekvloer (ondervloer) geschikt voor elke vloerafwerking

Het Nevidek Pro-paneel is opgebouwd uit twee onderling verlijmde 12 mm MBM-platen (MBM=Mineral Bound Magnesium). Deze platen liggen op een hoogwaardige verende laag van 10 mm Nevidek Kokos 300. Het Nevidek Kokos 300 vilt is van milieuvriendelijke kokosvezels gemaakt en is tweezijdig gelatexeerd. Het vilt heeft hierdoor een uitstekende vormstabiliteit en blijvende veerkracht, ook bij hoge belastingen. Zelfs bij extreme overbelasting zullen de kokosvezels niet bezwijken of verpulveren.
De MBM-toplaag is een cementgebonden plaat en heeft hierdoor de volgende voordelen:

Door de samenstelling van de platen kunnen alle gangbare vloerbedekkingen rechtstreeks op de vloer worden aangebracht. De onder- en bovenplaat zijn onderling verspringend om ook onder de naden een optimale drukverdeling te verkrijgen.

Voordelen:

Technische specificaties:

Productinformatieblad fabrikant ››

Leginstructie fabrikant ››

Polypress ondervloer SG 120 (20 mm)

Polypress ondervloerplaten (SG 120) zijn uiterst geschikt voor gebruik als ondervloer door de geluiddempende eigenschappen. Polypress ondervloerplaten worden dan ook veelvuldig gebruikt in zwevende dekvloer systemen maar zijn ook los toepasbaar als enkele laag onder een (harde) afwerkvloer als parket, laminaat of hardhouten vloeren.

STEICOzell houtvezel (15 kg)

STEICOzell houtvezelisolatie van STEICO is een milieuvriendelijk en ecologisch alternatief voor glas- en steenwol en wordt net als cellulose-isolatie ingeblazen in holle constructies. Het heeft zowel thermische als geluidsisolerende kwaliteiten. STEICOzell bestaat uit houtvezels uit hout van FSC gecertificeerde bron.
Lees meer over houtvezel isolatie »

Het correct verwerken van STEICOzell houtvezel vereist scholing en certificering. Wesselink Isolatie is een gecertificeerd verwerker van STEICOzell houtvezel. Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Voordelen STEICOzell houtvezelisolatie

Website fabrikant »